ישראל ולבנון הגיעו להסכם היסטורי על הקו הימי
ראש הממשלה יאיר לפיד כינס את ועדת השרים לענייני ביטחון לאומי (הקבינט המדיני-ביטחוני) וישיבת ממשלה מיוחדת! טיוטת ההסכם עומדת באופן מלא בעקרונות שהציגה ישראל, הן בתחום הביטחוני והן בתחום הכלכלי.
בסיום הדיון, הצביע הקבינט על סיכום ראש הממשלה יאיר לפיד בנוסח הבא: "יש חשיבות ודחיפות בהגעה להסכם הימי בין ישראל לבין לבנון, בעת הזו. חברי הקבינט הביעו תמיכה בקידום הליכי אישור ההסכם על ידי הממשלה. ותוצאות ההצבעה: כל חברי הקבינט תמכו פה אחד, למעט השרה איילת שקד שנמנעה.
הממשלה אישרה ברוב גדול את עקרונות ההסכם עם לבנון ואת הצעת ראש הממשלה יאיר לפיד להניח את ההסכם בכנסת. חברי הממשלה הביעו תמיכה בחשיבותו ונחיצותו בעת הזו של ההסכם הימי עם לבנון, כמו כן תמכו בהצעת ראש הממשלה לפיד להניח את ההסכם על שולחן הכנסת.
בישיבת הממשלה הציגו גורמי המקצוע את עקרונות ההסכם והשפעותיו בחיזוק הביטחון הלאומי והיציבות האזורית. ההסכם ודברי ההסבר יונחו בהמשך בכנסת ויובאו לידיעת כל חברי הכנסת ועתידים להיות מוצגים בוועדת חוץ וביטחון.
בתום 14 יום יובא ההסכם לאישור הממשלה. בהתאם לתקנון עבודת הממשלה ובליווי היועצת במשפטית באישור התהליך כולו. אבל ישנם עדיין גורמים רבים באופוזיציה ובמערכת הפוליטית בין חברי הכנסת באופן כללי שלא מתכוונים לתמוך בהסכם.
נשיא ארה"ב ג'ו ביידן בירך את ראש הממשלה יאיר לפיד על ההסכם ההיסטורי בין ישראל ללבנון על הקו הימי
ראש הממשלה יאיר לפיד שוחח עם נשיא ארה"ב ג'ו ביידן. תחילה בירך הנשיא ביידן את רה"מ לפיד על ההסכם ההיסטורי עם לבנון על הגבול הימי, לאחר עשר שנים של ניסיונות. הנשיא ביידן אמר לרה"מ: אתה עושה היסטוריה".
הנשיא הודה לכל הצוות הישראלי שלקח חלק במגעים ונתנו בהם אמון. המנהיגים דנו על חשיבות ההסכם, שיבטיח את ביטחונה של ישראל בגבול הצפון ויחזק את הכלכלה הישראלית והלבנונית. רה"מ לפיד הודה לנשיא ביידן על מנהיגותו ועל התיווך האמריקאי במו"מ הימי מול לבנון ומול הצוות הישראלי. ראש הממשלה הביע הערכה מיוחדת למתווך האמריקאי, עמוס הוכשטיין, על עשייתו המאומצת והאפקטיבית.
בנוסף, רה"מ לפיד הודה לצוות האמריקאי, היועץ לביטחון לאומי של ארה"ב ג'ייק סאליבן ולמתאם למזה"ת וצפון אפריקה במועצה לביטחון לאומי ברט מקגורג. הנשיא ביידן הדגיש בפני רה"מ לפיד את מחויבותו לביטחון ישראל והיציבות האזורית. עוד הוסיף הנשיא, כי היכולת של שניהם לעבוד יחד ולהגיע להסכם, היא הוכחה לקשר החזק והבלתי ניתן לשבירה בין המנהיגים ובין ישראל וארה"ב.
המנהיגים סיכמו להמשיך ולעמוד בקשר רציף וקרוב.