עיריית תל אביב-יפו ערכה טקס קריאת שם בית הספר בדרום העיר על שם עפרה חזה ז"ל
עיריית תל אביב-יפו ערכה טקס לקריאת בית הספר "ליבנה" בדרום העיר ע"ש עפרה חזה ז"ל במעמד ראש עיריית תל-אביב-יפו – רון חולדאי, המשנה לראש עיריית תל אביב-יפו גל שרעבי-דמאיו, הממונה על תיק החינוך היסודי והחינוך המיוחד אופירה יוחנן וולק, נציגות המשפחה אורית ודורין כהן, ויו"ר הנהגת הורים ורדית לוי.
מדברי רון חולדאי, ראש עיריית תל אביב-יפו בטקס: "כשניגשנו להחליט על קריאת שם לבית הספר, היה חשוב לנו שיהיה מדובר באישיות מעוררת השראה שצמחה בשכונות ומהווה סמל ומקור לכוחה של התרבות המקומית, ואם מדובר באישה הזכות אף גדולה יותר. עופרה חזה הצליחה בחייה להוכיח לנו שמהפכות חברתיות יכולות לצמוח מסיפור חיים של אישה אחת; נחושה ופורצת דרך עם כשרון אדיר. אני שמח ומתרגש להוקיר את עפרה חזה ושמח להעניק לתלמידים והתלמידות את הזכות להיות חלק מהסיפור שלה בעיר שלנו".
עיריית תל אביב – יפו רואה חשיבות רבה בהנצחת נשים במרחב הציבורי ופועלת לקידום הנושא בשאיפה לחתור בהדרגה לייצוג הולם. קריאת בית הספר על שם עפרה חזה ניתן בזכות סמיכותו לרחובות ילדותה בשכונת התקווה בה גדלה. חזה הייתה זמרת, פורצת דרך שחקנית קולנוע ויוצרת. היא נבחרה לזמרת הייצוגית של ישראל בעולם בזכות היותה חלוצת מוזיקת עולם בין לאומית והאמנית הישראלית הראשונה שהייתה מועמדת לפרס גראמי. היא הקליטה 17 אלבומי אולפן ובהם שירים כמו "חי", "תפילה" ו-"לאורך היום, שהפכו לפסקול חייהם של רבים. בית הספר פועל להנצחתה וללמידה אודות חזה ז"ל בשיעורי החינוך המתקיימים במקום וצלצול בית הספר הינו אחד משיריה של הזמרת המנוחה.
בנוסף, כמחווה לחזה ובעבודה שיתופית של כ-300 תלמידים ותלמידות בית הספר, נוצר פורטרט של הזמרת המורכב מחלקי צילום וחוברו מחדש ליצירה אחת אשר גודלה שבעה מטרים. תהליך היצירה נעשה בסדנאות שיתופיות והיווה מפגש מחבר ומקרב לתלמידים. את הפרויקט יצר והנחה האמן עדי יקותיאלי בשיתוף העמותה לאמנות בקהילה ביוזמת מנהל קהילה עיריית תל אביב-יפו ובתמיכה ושיתוף של מנהלת בית הספר רחלי פרידמן וכל צוות המורים. היצירה תוצב על גבי הקיר החיצוני של בית הספר.
בית הספר ע"ש עם עפרה חזה הוקם לפני כ-4 שנים ומונה 271 תלמידות ותלמידים. הוא מכיל 13 כיתות, כאשר מתוכן 3 הינן כיתות חינוך מיוחד. בבית הספר פועלת תכנית ייחודית "תרבויות עולם" בה מדי חודש נחשפים התלמידים לאחת מתרבויות תלמידי בית הספר ולומדים אודותיה. בסוף כל חודש מתקיים יום שיא בשיתוף הורי התלמידים, כאשר הם זוכים להציג ולהתגאות בתרבות שלהם, ולהכיר תרבויות חדשות של חבריהם לכיתה.
גל שרעבי-דמאיו, המשנה לראש עיריית תל אביב-יפו: "עפרה חזה נולדה בשכונת התקווה ובחייה הפכה לסמל עבור מדינה שלמה. סמל של שבירת סטיגמות, סמל של שבירת תקרות זכוכית. חזה נחשבת לאחת מנשות התרבות החשובות בישראל אשר תרמה נדבך מרכזי לתרבות הישראלית. כמי שגדל בשכונה, אני מרגיש גאווה גדולה על הנצחת שמה במסגרת מוסד חינוכי, כדמות שהיוותה השראה בחייה וגם לאחר מותה עבור צעירים רבים. אני מודה לראש העירייה, מר רון חולדאי שקיבל את פנייתי ונתן את ברכתו ליוזמה. אני מבטיח להמשיך ולפעול למען הנצחתה בדרכים נוספות בעיר תל אביב- יפו."