נקודת מבט חדשה על הפיוטים ממרוקו
שירת הבקשות של יהודי מרוקו היא אחד ממאגרי הפיוטים והלחנים העשירים ביותר הקיימים במסורת ישראל. בלילות שבת בתקופת החורף מתכנסת חבורת פייטנים ומשוררים ומבצעים משירי האהבה והגעגועים היפים ביותר שנכתבו בעברית עד שהאור יזרח עליהם.
יגל הרוש- נגן, מלחין ומשורר ישראלי, המשמש גם כראש בית הספר למוזיקה מן המזרח "כולנא" בירוחם, יחד עם אנסמבל "שיר ידידות" במופע ייחודי בו הם מגישים פרשנות חדשה לפיוטים עתיקים.
לצד שילוב של אלמנטים ממוסיקת פולק, הרמוניה מערבית ועוד, מבקש האנסמבל לשמר את הסאונד העדין והייחודי למוסיקה מן המזרח. עיקר החזון הוא להשיב לתרבות שלנו את אחד המאגרים הפואטיים והמוסיקליים העשירים ביותר בתרבות העברית. המופע – על ידי שירת רבים – מבקש להפוך את הקהל, ולו לרגעים, לחלק בלתי נפרד מההרכב, ואת חלל המופע – לבית תפילה.
הרוש, נולד וגדל בעיר דימונה בבית מרוקאי דתי מוזיקלי ובגיל צעיר החל ללמוד מוזיקה. הרוש (37), כיום נשוי ואב לחמישה המתגורר בצור הדסה, עוסק כבר שנים בלימוד וביצירה ולאחרונה גם החל בהוראת המוזיקה המזרחית בכלל והזרם היהודי שבה בפרט. הוא הוציא אלבום של שירת הבקשות ועוד אלבום פיוטים שחיבר בעצמו, וכן אמון על פרויקטים, הופעות והרכבים מוזיקליים רבים שמעניקים תחייה מחודשת לשירת הפיוטים והבקשות. המוזיקה הזאת, אליה הוא מחובר בכל נימי נפשו, לא רק עיצבה את חייו האישיים במובן העמוק ביותר אלא הוא גם חולם אותה במושגים של גאולה, משיח ושירת הלוויים בבית המקדש.
אמש, הרוש ואנסמבל "שיר ידידות" הגיעו להופעה חיה ב"תמוז- בית ליצירה מוזיקלית" שהושק לאחרונה במסגרת מהלך משותף של המשרד לפיתוח הפריפריה, הנגב והגליל, משרד התרבות והספורט, עיריית באר שבע וחברת כיוונים, להקמת בתים ליצירה מוזיקלית בפריפריה בהיקף של 8.5 מיליון ש״ח, במטרה להצמיח אמנים מקומיים ולעודד יצירה מקומית ומקורית.