סמינה הצדיק – בעל המכולת שהיה שותף לגידול ילדי גבעת אולגה
בסוף זה אתה והזיכרונות שלך, בסוף זה אתה עם עצמך מול עברך, ואני כל כך מאושר לחשוב שזו היתה ילדותי, כן אני יודע לא הכל היה מושלם, אבל ביננו, מי מחפש שלמות? אלה הזיכרונות האלה הם לא סתם זיכרונות נוסטלגיים, אלה דברים שהכי נותנים לך סיבה להיות יציבים, חזק על הקרקע, זיכרונות ששומרים אותך להיות צנוע, לחשוב נכון, להסתכל על החלש, להבין מה כואב להוא ממול.
ועכשיו עונת הקרמבו המופלאה, לא יודע מה איתכם אבל גוש העונג הזה עושה אותי איש שמח, רק לחשוב על הימים האלה שהיינו הולכים לבית ההוא בקצה השכונה ובידנו כמה גרושים ובתוך הבית השקט הזה היינו מקבלים עיסה מעורבבת עם ביסקוויטים טריים טריים בצבעים של מוקה ווניל.
כל הטוב הזה נזרק לתוך נייר פרגמנט ואנו מכניסים ללא שום בושה את כל הפנים ולא מרימים ראש עד שלא עוברים לשלב הליקוק הנהדר, ואני לא יכול שלא לעבור ישירות למכולת המיתולוגית של "סמינה" הלא הוא יוסף בן שלום, אבל מי בכלל ידע את שמו האמיתי, בשבילנו הוא היה סמינה".
תראו רבותי, סמינה היה בעל המכולת הזו שעשתה את ההבדל בין היכולת של האמא הזו להביא לחם וחלב על שולחנה או להישאר ממש בלי, צריך להבין, להיות בעל מכולת בשכונה הקטנה הזו שלנו, בימים של חוסר נורא היתה משימה לא פשוטה כלל, ו"סמינה" ידע את נפש לקוחותיו, ידע שאין מצב שאתה שולח אמא הביתה בלי המצרכים הבסיסיים הנצרכים בכל בית.
תתארו לכם שבתוך כל העניין הלא פשוט הזה היית צריך גם להתפרנס, סמינה הטוב הזה היה כל כך אדם, כל כך מחובר לתושבי השכונה, מן איש דתי כזה שיישם הלכה למעשה את תורתו לחסד מופלא, "המכולת של סמינה" הפכה מהר מאוד להיות הדבר הכי סוציאלי.
גם משפחות שלא גרו בקרבת המכולת הבינו את הפוטנציאל האנושי של המקום והגיעו להיות לקוחות קבועים, מופלא הוא בעיניי שגם שנים אחרי לקוחות המשיכו לפקוד את המכולת ההיא כאילו זה המקום הזה היה להם למקור של בטחון מסוים.
סמינה" הוא דמות כל כך מיוחדת בנוף האולגאי, איש אחד, בעל מכולת שהפך להיות שותף אמיתי לגידול ילדים בריאים יותר, וללא ספק שבעים, זה האיש הטוב הזה שנתן לילדים לישון על בטן מלאה, ואנו בשכונה לא שוכחים, אנחנו זוכרים אותך איש יקר, נוח לך בשלום על משכבך, שם יחבקו אותך מלאכי שרת ויגמלו לך על כל הטוב שעשית בחייך."
- רפי אוליאל / "מסיפורי הגבעה"