בחדרה – נשים יוצרות שינוי
בשבוע שעבר נערך במרכז הפנאי בית אליעזר אירוע של מיזם "מתעוררות", כחלק מקמפיין עולמי להתעוררות ומחאה נגד אלימות כלפי נשים ברחבי העולם
בשבוע שעבר התקיים במרכז הפנאי בית אליעזר בעיר אירוע מיוחד של מיזם "מתעוררות" – בסימן "לקום , לצאת ולרקוד". מיזם "מתעוררות" (בשמו המקורי One Billion Rising) מתקיים כל שנה כמפגן לסולידריות בינלאומי להתעוררות ומחאה נגד אלימות כלפי נשים ברחבי העולם.
האירוע בחדרה, שנערך בעיר זו השנה השביעית, התקיים כאמור בסימן "לקום, לצאת ולרקוד": לקום – להיענות לקריאה ולמחאה להפסקת האלימות; לצאת – לקיחת אחריות אישית וכוללנית לשינוי מהותי בחברה; לרקוד – לבחור באפשרות של אחווה, חיבור וזרימה של יציאה לחופש.
יוזמת האירוע היא לימור חממי, שגם הנחתה את הערב ויצרה לנשים מעגלי תנועה מונחית וריקוד חופשי בשיטת ריו אביירטו.
באירוע הוצג מיזם "הנעליים האדומות" אשר נולד כרעיון של יו"ר נעמת מחוז חדרה והשומרון, עו"ד הדס סבג מסיקה, בישיבה משותפת לארגוני הנשים בעיר להעלאת המודעות לאלימות נגד נשים. "הנעליים האדומות" הוא מייצג אמנותי כאות לסולידריות ואחדות נשית לקידום המטרה החשובה – מיגור האלימות. הרעיון העומד מאחורי הצבת נעליים, הוא שכל אישה באשר היא יכולה להיות בנעליים האלה. נעליים הן מגוונות, עם אינספור סגנונות שונים ובמידות שונות כמו גם האלימות נגד נשים, אשר חוצה גילאים, אזורים, דתות, מעמדות ועדות.
הבחירה בצבע האדום נובעת מכך כי מצד אחד הצבע האדום הוא כצבע הדם המסמל את הנשים הנרצחות ומצד שני, מסמל תעוזה ואומץ ליציאה מהמערכת האלימה. לצד הנעליים הוצבו משפטי השראה ליציאה ממעגל האלימות. העיצוב והביצוע נעשו על ידי סניף ויצ"ו חדרה. בנוסף התקיימו מעגלי הקשבה ושיח בנושא האלימות אשר יצר שיח בקרב הנשים בנושא.
אחת המשתתפות באירוע ציינה: "היה אירוע מרגש ומעצים, אווירה של פתיחות והכלה. משהו קרה, משהו הבשיל. אני מאחלת לקהילה שתמשיך לתמוך ולעודד את הנשים שחוו אלימות ושנצליח להפסיק את התופעה".
להצלחת האירוע נרתמו: רויטל פוקס יועצת ראש העיר לקידום מעמד האישה, עו"ד מירי נחשונוב חברת מועצה ויו"ר הוועדה לקידום מעמד האישה, מאיה ויסמן מוסקוביץ, מנהלת המרכז לשלום משפחה באגף הרווחה, עו"ד הדר סבג מסיקה יו"ר נעמ"ת מרחב חדרה-שומרון, שרה ריינר יו"ר ויצ"ו חדרה, מיכל ברודני יו"ר נשות הדסה חדרה, מירב סוגאוקר מנהלת מרכז הפנאי בית אליעזר והצלמת בלה שחר הלל, שהתגייסה לצלם את האירוע בהתנדבות.