שני קינוחים לערב החג שהאורחים ידברו עליהם עד שנה הבאה
השפית השוקוליטיירית מורן טביב-זדה מהפטיסרי- טרה ז׳ולי מציעה לשולחן החג קינוחים שכבר הפכו למסורת אצלה בשולחנות החג- מלבי וכנאפה (כי מי אמר שחייבים עוגות דבש?) והם הדרך המושלמת לפתוח את השנה החדשה!
ראש השנה עוד רגע כאן, ואם גם אתם מארחים או מתארחים בחג השנה, בטח כבר התחלתם לחשוב מה להכין לקינוח. ומי אמר שהקינוח חייב להיות עוגת דבש? השוקוליטיירית והקונדיטורית מורן טביב זדה, בעלת הקונדיטוריה Très jolie -קונדיטוריית בוטיק צרפתי עם פיוז'ן ישראלי, משתפת במתכונים למלבי ולכנאפה מושלמים במיוחד לערב החג.
ה-Très jolie הוא פטיסרי ויינואסרי צרפתי עם פיוז'ן ישראלי שלוקח השראה מרחבי העולם. את המאפים, השוקולד והקינוחים המוגשים בו מכינה השפית פטיסרי והשוקוליטיירית- מורן טביב זדה (39) מבאר שבע. בנוסף, טביב-זדה השתתפה לאחרונה בתוכנית "הקינוח המושלם" ששודרה בערוץ 12, וכבשה בביס הראשון את שולחן השופטים המכובד מקרין גורן, אהרוני ועד אסטלה, שטעמו מהקינוח המטורף שהכינה.
- מלבי
המתכון הראשון הוא מתכון למלבי שכבר הפך למסורת בשולחן החג של טביב-זדה, הקינוח שכולם מחכים לו בכל חג, והוא גם טבעוני!
כלים: מטרפה, לקקן, סיר, קעריות או כוסות למלבי.
מצרכים:
- 400 גרם קרם קוקוס
- 400 גרם מים
- 140 גרם סוכר
- 30 גרם מי ורדים
- חצי כפית מחית וניל
- 65 גרם קורנפלור
- +חצי כוס מים לפתיחת הקורנפלור
אופן ההכנה:
שמים בסיר קרם קוקוס שמנת סוכר מי-ורדים ומחית וניל ומביאים לרתיחה חזקה.
מערבבים עם מעט מים את הקורנפלור בעזרת מטרפה, עושים השוואת טמפרטורות ושופכים את תערובת הקורנפלור חזרה לסיר, מביאים לרתיחה חזקה מאוד ( בישול בטמפ' גבוהה עד לבעבוע חזק מאוד תוך כדי ערבוב)
שופכים אל מד ליטר ויוצקים ישר לתבניות. מקררים לטמפ' החדר ומעבירים לקירור.
כנאפה
המתכון השני הוא הקינוח הכי אהוב שיש. הוא אולי נראה מסובך להכנה בבית אבל בעצם פשוט למדי. להגשה כדי להצטייד בפיסטוקים גרוסים, ורדים מיובשים וגלידה.
כלים: מחבת רחבה , סיר בינוני וקערה לקדאיף .
מצרכים:
- כ-400 גרם קדאיף מופשר במקרר, חמאה חומה , סירופ סוכר ומי זהר,
- למילוי- 300 גבינת ריקוטה ,גרידה מחצי לימון, אופציונאלי- דובדבני אמרנה חצויים ומסוננים.
- לסירופ סוכר- 250 גרם מים, 225 גרם סוכר, מי זהר מיץ מחצי לימון.
אופן ההכנה:
1.נכין מראש -סירופ סוכר – אנחנו נשתמש בו קר
להביא לרתיחה סוכר ומים, להנמיך ולבשל עוד כ10 דקות, להוסיף מי זהר וחצי מיץ לימון ולקרר לחלוטין
2.מערבבים את גבינת הריקוטה עם גרידת הלימון ומניחים בצד.
3.מכינים חמאה חומה : שמים 400 גרם חמאה בסיר בינוני ומביאים לרתיחה, לאחר רתיחה מנמיכים וממשיכים לבשל עד שצבע החמאה הופך חום ונהיה ריח אגוזי נהדר בכל הבית. מעבירים דרך מסננת ומניחים להתקרר מעט בטמפ' החדר – רק להתקררות ולא להתמצקות.
4. פותחים את שערות הקדאיף בקערה מזלפים כמה כפות מהחמאה החומה וממשיכים לפתוח את השערות עד אשר כולן מצופות חמאה. אם צריך מוסיפים עוד חמאה.
5. משמנים מחבת בחמאה ,ניצור שכבה ראשונה- מסדרים מחצית משערות הקדאיף עד שמגיעים לשולי המחבת, חשוב מאוד שלא נראה את תחתית המחבת, מעל מניחים בזהירות את גבינת הריקוטה בעזרת כף ונשאיר שוליים של הקדאיף (מי שבוחר להשתמש בדובדבנים- מניחים מעל הריקוטה ) נסדר מעל הריקוטה את השכבה השנייה של הקדיף ונהדק בזהירות בעזרת כף היד.
6. נבשל את הכנאפה על אש בינונית עד לצבע זהוב, נהפוף את הכנאפה בזהירות על צלחת רחבה ונחליק חזרה למחבת – הצד שהיה למעלה עכשיו יהיה למטה. כאשר הכנאפה זהובה גם מלמטה , כאשר זה עוד על האש נשפוך מעל את הסירופ סוכר – עד לספיגה.
- חג שמח ושנה טובה ומתוקה!
הפטיסרי כשר ונמצא ברחוב ראובן רובין 3, מתחם הבלוק, מרכז הנגב החדש בעיר באר שבע.