אבי סרור : "האדמה בכל העולם רועדת ובישראל עדיין ישנים – הממשלה חייבת לפעול ומהר"
בדומה למרוקו גם בישראל ישנם אלפי מבנים ברחבי המדינה שאינם חזקים דיים ועלולים לקרוס על יושביהם באירוע רעידת אדמה. ממשלת ישראל חייבת להתעורר ולפעול למימוש תכניות לחיזוק המבנים, לפני שנתעורר לאסון כבד
יו"ר ארגון הקבלנים בנגב ומ"מ נשיא התאחדות הקבלנים בוני הארץ, אלי אביסרור: "ליבנו עם העם המרוקאי ומשפחות הנפגעים. רעידת האדמה ההרסנית שפקדה את מרוקו וסביבתה והאסון הכבד שהביאה איתה למדינה הינה תזכורת נוספת לסכנות האדירות העומדות בפני מדינת ישראל במקרה של אירוע דומה.
ישנם בישראל אזורים שלמים שלא ערוכים כלל לתרחיש כזה, בישראל על פי הערכות ישנן כ-100 אלף דירות החשופות לסכנה ממשית. רק בעיר באר שבע ישנן עשרות אלפי דירות ללא ממ"ד!! והדבר החמור הוא שמקבלי ההחלטות במדינה פשוט מתעלמים מהנתונים ומהסכנות ובכך פשוט מפקירים את הפריפריה הצפונית והדרומית.
ידוע שבאזורים אלו רוב המבנים לא חוזקו בשל אי כדאיות כלכלית של היזמים. אני קורא היום, שוב, לממשלת ישראל לפעול ובהקדם! הגיע הזמן שהמדינה תשנה את כללי המשחק, תממש את אחריותה על ידי תכנית תמרצים ליזמים ומתן עדיפות לפרויקטים של התחדשות עירונית ופינוי בינוי בפריפריה. ויפה שעה אחת קודם".
רעשי האדמה שאנחנו רואים בשנים האחרונות, ממחישים היטב את הסכנה העומדת בפני אזרחי מדינת ישראל בכלל ותושבי הפריפריה בפרט. זה הזמן לקדם תוכניות פינוי-בינוי ולהתיר חסמים בירוקרטיים, אחרת נישאר עם מבנים ישנים ולא מחוזקים אשר לא יעמדו בפני רעידות אדמה או פגיעת טיל ועלולים לקרוס על יושביהם.
בעקבות הרעידה האחרונה במרוקו, יוצא יו"ר ארגון הקבלנים בנגב ומ"מ נשיא התאחדות הקבלנים בוני הארץ אלי אביסרור בקריאת השכמה לממשלה:
"התעוררנו ביום שישי עם הידיעה על רעש האדמה העוצמתי שאירע במרוקו והאסון הכבד שפקד את המדינה וסביבתה. וכמו לאחר האירוע שהיה בטורקיה אני שוב מתריע וקורא בפני הממשלה: ידוע כי רוב המבנים הישנים נמצאים בעיקר באזורי הפריפריה שבצפון וככאלה גם בדרום, ואלה בדיוק האזורים שבהם עלולים לקרוס מבנים ישנים על יושביהם. האם רק כשתהיינה אבדות בנפש חלילה המדינה תיזכר להתעורר??? על הממשלה לפעול באופן מידי, ולקדם את תוכניות פינוי בינוי גם בפריפריה ולהתיר חסמים בירוקרטיים מעכבים".
"מה יקרה כשתהיה רעידת אדמה חזקה ועוצמתית בישראל? במדינה יש עשרות אלפי מבנים שנבנו לפני 1980 הדורשים חיזוק, ולא רק באזור המרכז. בנגב לא נעשה דבר לחיזוק מבנים, כי הקרקע זולה ואין כדאיות עסקית לכך. לכן על הממשלה לקחת אחריות ולגבש תכנית ברת מימוש, להשקיע בכך כספים ולעודד משקיעים. בשונה מטורקיה או מרוקו, מדינת ישראל קטנה בשטחה, כך שכמעט כל אירוע של רעידת אדמה יוביל בוודאות לפגיעה קשה ביותר בחיי אדם בהיקפים שלא נראו כמותם וכתוצאה מכך גם לשיתוק המשק, אבל אז המחיר יהיה כבד יותר.
בישראל לא מדובר בשאלה של האם תהיה רעידת אדמה, אלא בשאלה של מתי היא תקרה ובאיזו רמת מוכנות נגיע אליה כמדינה".