חיבוקי לילדי אשקלון
העיר אשקלון אימצה את "התערבות חיבוקי", טיפול מיוחד לילדים למניעת פחדים וחרדות המוכח מחקרית. הילדים יוכלו להיפגש ולטפל בבובת הכלב עם העיניים העצובות והידיים הארוכות
השבוע, נערכה השקת פרויקט ״חיבוקי״ בעיר אשקלון בנוכחות ראש העיר תומר גלאם, מ״מ ראש העיר סופה ביילין ומ״מ ראש העיר מיריי אלטיט, יו"ר דירקטוריון בנק הפועלים ראובן קרופיק, יו"ר עמל ומעבר לילך אשר טופילסקי, מנכ"לית עמל ומעבר דליה קורקין, ד"ר שי חן גל- הפסיכולוג הראשי של עמותת ת.ל.מ וראש הפרויקט, מנכ"לית החברה העירונית אשקלון, קטי עמירה ונוספים.
התערבות חיבוקי היא התערבות ייחודית ופורצת דרך לגילי 3-9 שמורידה את רמות המצוקה ובחרדה בקרב ילדים. היא מבוססת על בובה עצובה שכל ילד מקבל בליווי פרוטוקול טיפולי.
הפרויקט, שנעשה בשיתוף העירייה ובנק הפועלים, התחיל לפני כחודש וחצי. כבר ביום הראשון נרשמו מעל 300 ילדים והאתר קרס אחרי 4 שעות. הילדים קיבלו טיפול ונעשתה גם הדרכת הורים. בימים אלה פותחים תורים נוספים ומתכננים לפתוח סניפים נוספים בשכונת אגמים. בשל הביקוש הרב גייסו עוד חמישה אנשי צוות והטיפול ייעשה בשבועות הקרובים עבור 500 ילדים נוספים שנמצאים ברשימת המתנה.
ראש העיר תומר גלאם: "אנחנו גאים להשיק את המיזם הייחודי והראשון מסוגו בישראל לפיתוח החוסן לילדים דווקא בעיר אשקלון. ילדי העיר שעוברים לאחרונה תקופה קשה ומורכבת יוכלו ילדיכם לקבל כלים אפקטיביים להתמודדות עם התקופה באמצעות המיזם החדש שכולל סדרת מפגשים וטיפול התערבותי של בובת חיבוקי, ללא עלות, למניעת חרדות ופחדים ולהגברת החוסן שלהם. אני מודה לכל השותפים למיזם החברה העירונית ובשיתוף עמותת ת.ל.מ מקבוצת עמל ומעבר ובנק הפועלים."
יו"ר דירטוריון בנק הפועלים: "מאז פרוץ המלחמה בנק הפועלים משקיע רבות בחיזוק החוסן של אנשים, משפחות וקהילות ע"י תמיכה בתחומי רפואה ונפש וגם בתמיכה פיננסית בעסקים ובמשפחות שנקלעו למשבר. אנו גאים על השותפות והתמיכה ב"חיבוקי" באשקלון. זהו פרויקט ייחודי שמחזק את ילדי אשקלון ואת בני משפחותיהם ונותן להם מענה משמעותי בזמן אמת. תודה לד״ר שי חן גל על המיזם פורץ הדרך ולראש העיר תומר גלאם".
ד"ר שי חן גל, הפסיכולוג הראשי של עמותת ת.ל.מ וראש הפרויקט: "בריאות הנפש של הילדים היא אבן יסוד בשיקום והחזרה לשגרה של מדינת ישראל ובאשקלון בפרט. התערבות חיבוקי הוכיחה את היעילות האדירה שלה בחודשים האחרונים. הטיפול מהווה את קו ההגנה הראשון של בריאות הנפש מפני התערבות וטראומה בקרב ילדים. כיום התערבות חיבוקי בהובלה של תלם מהווה את ההתערבות הכי גדולה לגיל הרך שנעשית מאז פרוץ המלחמה".