עיריית אשקלון חנכה את המרכז החדש לחינוך וחקר ימי
המרכז שהוקם במרינה בעיר יהווה, בין היתר, שלוחה של אוניברסיטת בן גוריון לחקר הים במטרה לייצר מגמת חמש יחידות בתחום
לאחר חודשים של עבודות, חנכה היום (חמישי) עיריית אשקלון את המרכז החדש לחינוך וחקר ימי בלב המרינה באשקלון. המרכז החדש נבנה במטרה להעניק מקום של כבוד לתחום החינוך, הספורט והחקר הימי, כעיר שדוגלת בתחומים אלו כחלק מהחזון הרשותי.
בטקס נכחו ראש העיר, תומר גלאם, מ"מ ראש העיר, מיריי אלטיט, סגן ראש העיר, שי עמירה, חברי המועצה יורי כצמן, גבריאל טיגבו ויוסי פרטוק, מנכ"ל העירייה, חזי חלאויה, מנהל מחוז דרום במשרד החינוך, רם זהבי, סגן מנהל המחוז, ניר שמואלי, מנהל מינהל פיתוח משה״ח לשעבר, גנאדי קמינצקי, מפקח בית הספר הימי, ניצן יעקב, מפמ״ר חינוך גופני וימי, גיא דגן, רקטור אוניברסיטת בן גוריון בנגב, פרופסור חיים היימס, ראש המחלקה למדעי כדור הארץ והסביבה, פרופסור סיגל אברמוביץ, משנה לרקטור פרופסור גל דבוטון ומנהל בית הספר הימי, שלמה שוורצשטיין.
המרכז החדש ישמש את מערכת החינוך העירונית והוא מהווה בית ספר לכל דבר המוכר ע"י משרד החינוך. במסגרת הלימודים במקום תלמידי העיר מחזקים את האחריות האישית, העזרה לזולת ועבודת הצוות, לצד היכרות עם מקצוע חדש והפעלת מגוון רחב של כלי שייט בתנאים משתנים ומאתגרים.
גולת הכותרת של המרכז החדש היא ללא ספק שיתוף הפעולה עם אוניברסיטת בן גוריון בנגב. בהתאם לחזון ראש עיר וראש מינהל חינוך לקידום שיתופי פעולה אזוריים וביסוס 'תמונת העתיד' של תלמידי העיר במגוון תחומים וביניהם התחום האקדמי, יפעל במקום מרכז ימי למחקר וחינוך מתקדם בעיר אשקלון כאזור אסטרטגי בחופי הים התיכון.
שיתוף הפעולה נוצר לפני מספר חודשים ושיאו יגיע בתחילת שנת הלימודים הבאה, במסגרתו כלל תלמידי כיתות ט' ברשות ישתתפו בסדנת למידה אקדמית במרכז לחינוך ימי. הסדנאות יועברו על ידי צוות מדריכים מקומי ויבנו בהתאם לתכנים הפדגוגיים של הרשות לחקר ימים ואגמים לישראל ובליווי של סטודנטים/יות מאוניברסיטת בן גוריון.
ד"ר הדר אליישיב רכזת מדעית במשרת דוקטורט במדעי הים תרכז את הפעילות האקדמית במרכז תקדם מפגשי פעילות עם חוקרים מאוניברסיטת בן גוריון והרשות לחקר ימים ואגמים לישראל על ידי חשיפתם למחקרים בחזית המדע העוסקים באתגרי היום והמחר. תלמידי החטיבה העליונה ישתתפו בסדנאות ב'חוסידמן'.
שלב ב' של שיתוף הפעולה יכלול פתיחת מגמת על במדעי הים ברמת 5 יחידות בגרות המשלבת תחומי הנדסה וטבע, שתכלול בחירה של מסלולי חקר בממשק עם חוקרים המרכז לחקר הים, סיורים במעבדות ובשטח, אוספי נתונים ואנליזה של נתונים – תלמידים חוקרים וחיבור לתחום הימאות (דיגום בים ואנליזות במעבדה באשקלון).
שיתוף הפעולה יהווה גם בסיס פורה לקידום פתרונות מדעיים בסוגיות סביבתיות ופיתוח טכנולוגיות מתקדמות הקשורות לשימוש בר-קיימא בים התיכון כמשאב לאומי חיוני למדינת ישראל ולקידום שיתופי פעולה עם גופים ממשלתיים ובין-אוניברסיטאיים במדעי הים והסביבה וקשר עם גופי מחקר בינלאומיים.
ראש העיר, תומר גלאם: "אנחנו חונכים היום גם מרכז ימי חדש ומתקדם לטובת תלמידי אשקלון וגם שיתוף פעולה פורץ דרך עם אוניברסיטת בן גוריון על מנת לייצר לתלמידות ולתלמידים באשקלון תמונת עתיד חדשנית ומתקדמת. כעיר בעלת ים כנכס טבעי ומשמעותי ורצועת חוף מהיפות והארוכות בישראל אנחנו יותר מגאים להוביל תוכנית לימודית חדשה, מרתקת ומאתגרת בשיתוף האוניברסיטה וחקר ימים ואגמים לישראל. אני משוכנע כי זוהי תחילתה של ידידות מופלאה שתעשיר ותפרה את כל הצדדים כשהמרוויחים העיקריים הם תלמידי העיר".
ראש מינהל חינוך, יובל זוזט: "שיתוף פעולה נוסף יוצא לדרך לרווחת תלמידי העיר והפעם, בתחום החינוך והחקר הימי, עם אוניברסיטת בן גוריון. אין לי ספק כי שיתוף פעולה מבורך זה, יתרום משמעותית לקידום מערכת החינוך באשקלון, הן מבחינת צמצום פערים והן לקידום המצוינות בקרב תלמידנו היקרים. מאחל לכולנו בע"ה הצלחה מרובה".
נשיא האוניברסיטה, פרופ' דניאל חיימוביץ: "זהו מהלך נוסף במסגרת המחויבות שלנו לשיקום הנגב כולו אחרי ה-7.10 ולפיתוחו לטובת מדינת ישראל. החיבור של אוניברסיטה, רשות מקומית ומערכת החינוך הוא חיבור טבעי ומתבקש. הקשר שלנו עם עיריית אשקלון הוא מצוין, ובהובלתה של פרופסור סיגל אברמוביץ אני בטוח ששיתוף הפעולה הזה יהווה מופת לשיתופי פעולה עתידיים".
רקטור האוניברסיטה, פרופ' חיים היימס:״השקעה בחינוך ובמדע ודרכם המשך פיתוח הנגב, הם חלק מתהליך השיקום של הדרום והמדינה והם חלק מרכזי ביום שאחרי'. אנו מודים לעיריית אשקלון ולמחוז דרום במשרד החינוך על השותפות האמיצה שהביאה להקמת פרויקט נפלא זה".