פסטיבל אוטופיה למדע בדיוני וסיפור העתיד חוזר לתדר
פסטיבל אוטופיה חוזר לשיתוף פעולה עם התדר ביום שבת, ה- 26 לפברואר 2022. אוטופיה זכתה לאורך השנים למעמד כאחד מפסטיבלי הקולנוע האיכותיים בישראל והעמותה מוכרת עבור פרויקטים ואירועים המגשרים בין עולמות של תרבות, חברה טכנולוגיה ומדע. פעילות אוטופיה נתמכת על ידי משרד התרבות, מועצת הקולנוע הישראלית ומועצת הפיס לתרבות ולאמנות.
באירוע יושק גליון חדש לכתב העת של אוטופיה ופעילות העמותה לשנת 2022.
תחת הכותרת "אדונים ומשרתים" מציינת אוטופיה מאה שנים לרובוט. מאה שנים מהפכניות, מייסרות, מפעימות, מאה שנים של השפעה והשראה בין תרבות וטכנולוגיה, אמנות ומדיניות, מדע ומדע בדיוני,.
ב-1921 פרסם המחזאי הצ'כי קארל צ'אפק יצירה נבואית שהבינה לעומק את זמנו ובישרה על העתיד. "הרובוטים האוניברסאליים של רוסום", המחזה פרי עטו, הציג פנטזיה עתידנית ובה עימות בין תעשייה לאנושיות, בין המפעל המסחרי הגלובלי לערכי ההומניזם, מנבאת את התפוררותם בטרם סיימו להתממש. את זאת הגשים צ'אפק באמצעות הרובוטים, יצירים מלאכותיים דמויי-אדם שתפקידם להחליף אותנו, בני האדם, במטלות קשות, מסוכנות או משעממות במיוחד.
מאה שנים שהרובוטים מסקרנים ומפחידים אותנו, שאנו חיים זה לצד זה, אך בל נשכח, לא באו לבדם לעולם. רבות נכתב על יצירי דמיונו של צ'אפק, הרובוטים אך תשומת לב מועטה הוקדשה ל'רוסום' – התעשיין, איל-ההון והמדען המבריק, האדם שיצר את הרובוטים. בתכנית אוטופיה על "אדונים ומשרתים" נתהה על רוסומים ורובוטים. מי היו? מי הם היום? מי יהיו בעתיד?
בתכנית:
הקשר הנוירוטי או, הבשורה ע"פ אילון מאסק – מחזה אבסורד שקורה באמת. דיון על אדם ומכונה בליווי הקראה תיאטרלית מאירוע החשיפה של חברת נויראלינק של אילון מאסק המפתחת ממשקי מוח/מחשב. בהשתתפות: צליל אברהם, ד"ר עדו הרטוגזוןְ, ד"ר ליאור זלמנסון, מושון זר-אביב, אביתר חלימי, בועז לביא, ד"ר רומי מיקולינסקי, ד"ר דורון פרידמן, ובהנחיית: ד"ר ג'רמי פוגל.
הרובוט ששינה את חיי – נשות ואנשי ציבור משתפים אודות רובוט אחד ומיוחד עבורם. בהשתתפות: קרן אלעזרי, אייל פדר-לוי, ד"ר אורן צוקרמן, רגב קונטס, יעל קיים. הנחייה: גלי גולן.
הגברים שמכרו את הירח – הרצאה מאת עדן קופרמינץ – אילון מאסק, פיטר תיל, ג'ף בזוס ושלל חבריהם ידועים בחיבתם ליצירות מדע בדיוני מסוימות, דוגמת "מסע בין כוכבים", "ריק ומורטי", ספריו של ניל סטיפנסון, רוברט היינלין והמהדרין יוסיפו – איין ראנד. ההרצאה תעמוד על הקשר שבין עשירי העולם של ימינו, המדע הבדיוני עליו גדלו ועליו הם נסמכים והחזונות שהם עצמם מציגים לעתיד, או – כיצד המדע הבדיוני המציא את הדיסטופיה של ימינו ואיך מדמיינים עתיד טוב יותר.
בנוסף, תתקיים הופעה של זואי פולנסקי, מופע לייב אמביינטי בסגנונה הייחודי, תוצג תערוכת האמנות הדיגיטלית "שכפולים" (Replicants) – פופ-אפ לתערוכת אמנות דיגיטלית בינלאומית, יוצג הסרט טיטאן, הזוכה הגדול של פסטיבל קאן 2021 ולצידו תכנית רחבה של סרטים קצרים ישראליים.
ניהול אמנותי: אורי אביב // ניהול הפקה: טל מאירי // צוות: אוהד אפרת, מיכאל פלונטו, גילי רון
שבת | 26.2 | 15:30 | בית רומנו – דרך יפו , כניסה חופשית
פירוט התוכנית:
אולם וולנוב – הרובוט ששינה את חיי – שעה 16:30 נשות ואנשי ציבור משתפים אודות רובוט אחד ומיוחד עבורם. מה זה רובוט? דייטה ואופטימוס פריים – רובוטים? הגשושית וויאג'ר 1? פיצי של יאצק? הגולם? הצד השני בצ'אט עם בנק לאומי? את? אתה? אני? יופיו של הרובוט טמון בין השאר בהיותו יצירה אנושית ובעצם עמימות וגמישות המונח.
תחת הכותרת "אדונים ומשרתים" אוטופיה עוסקת השנה (גם) ברובוטים, בצורות שונות ומסוגים שונים. הדיון שלנו ברובוטיקה ובטכנולוגיה הוא ביקורתי ונוקב, אנו רוצים ומאמינים בטכנולוגיה אנושית, טכנולוגיה שמחזקת ומקדמת תקשורת ואמון, מקטינה סבל, מפיחה תקווה, מציתה את הדמיון, אך כאימרה הנדושה, you only hurt the ones you love.
התחלה במפגש שמתייחס ברוך ואהבה, הבנה והכלה, אל אחינו הרובוטים. מגוון נשות ואנשי ציבור מתחומים שונים – טכנולוגיה ותרבות, מדע והגות, אמנות ומדיניות – ישתפו ברובוט אחד ומיוחד, כזה שריגש, שימח, הפחיד, הביא לשינוי בהשקפה.
אספנו ואצרנו סדרת מאמרים ויצירות שיפורסמו בכתב העת ויושקו כאן.
מי בחרה בייאוש של "מארווין" ("מדריך הטרמפיסט")? עבור מי "הטרמינייטור" ("שליחות קטלנית") היווה השראה, למה ומדוע? מי התאהב במערכת ההפעלה "סמנת'ה" בגילומה של סקרלט ג'והנסון ("היא")? ובסופו של דבר, מי נכנע בפני העובדה המרה שה"רומבה" שינתה את חייו לעד? בהשתתפות: קרן אלעזרי, אייל פדר-לוי, ד"ר אורן צוקרמן, רגב קונטס, יעל קיים. הנחייה: גלי גולן
הקשר הנוירוטי או, הבשורה ע"פ אילון מאסק – שעה 18:30 – מחזה אבסורד שקורה באמת. דיון על אדם ומכונה בליווי הקראה תאטראלית מאירוע החשיפה של חברת נויראלינק של אילון מאסק המפתחת ממשקי מוח/מחשב
ְְאם אילון מאסק היה "רק" אחד האנשים המוכרים ביותר והשנויים ביותר במחלוקת בעולם הטכנולוגיה, שהרי בשנה האחרונה הפך לאייקון תרבות של ממש. במאי 2021 התארח האדם העשיר בעולם ב"סאטרדיי נייט לייב". בדצמבר הוכתר כ"איש השנה" של מגזין "טיים". ספייס-אקס ביצעה עשרות שיגורים ב-2021, בהן הטיסה האזרחית הראשונה לחלל (אבל באמת לחלל). טסלה מכרה כמיליון רכבים חשמליים, חלקם בעלי יכולות סמי-אוטונומיות, לכאורה. בחזית האישית חגג מאסק את יום הולדתו ה-50, נפרד מזוגתו המוסיקאית גריימס, אם ילדו השישי, ועל הדרך מכר את כל בתי מגוריו. בין לבין שערוריות, התבטאויות אומללות והישגים טכנולוגיים ועסקיים חסרי-תקדים, הציגה אחת החברות הקטנות (יחסית) של מאסק הישג צנוע – קוף מקוק משתעשע במשחק המחשב פונג, ב"טלפתיה". ניוראלינק היא החברה, ובמוחו של הקוף הושתל מכשיר שמאפשר לו לתקשר עם המחשב במחשבה בלבד.
ניוראלינק נוסדה ע"י מאסק ושותפים ב-2016 והיא עוסקת בפיתוח ממשק מוח/מחשב ישיר.
באוגוסט 2020 התכנס הצוות הבכיר של נויראלינק – מדעני מוח, מהנדסים, היזמים המובילים בראשות מאסק – לאירוע הצגה פומבי. מאסק הציג את החזון, סקר את הישגי החברה ואת האתגרים הטכנולוגיים והרגולטוריים ואז הזמין את הצוות כולו לבמה. יחדיו ענו לשאלות הציבור, מטוויטר. לקראת הסוף נשאלה שאלה משותפת לכולם – מהו היישום בראשְ ה"וויש ליסט" האישי שלכם עבור ניוראלינק? למה אתם הכי מצפים לו, מחכים לו, עובדים למענו? התשובות היו מדהימות, נעו בין המוזר לביזאר, תקוות תמימות ושאיפות מופרכות, אוטופיה ודיסטופיה.
הצטרפו לשיחה מרובת פרספקטיבות על ממשקי אדם/מכונה, מוח/מחשב, אנושיות/טכנולוגיה, על הבשורה לעתיד שמציג ומייצג אילון מאסק. שיחה על בינה מלאכותית, יצירתיות ופסיכדליה, תקווה ומוות, כסף ואהבה, חזירים, קופי מקוק, ומשחקי מחשב. בהשתתפות: צליל אברהם, ד"ר עדו הרטוגזוןְ, ד"ר ליאור זלמנסון, מושון זר-אביב, אביתר חלימי, בועז לביא, ד"ר רומי מיקולינסקי, ד"ר דורון פרידמן. בהנחיית: ד"ר ג'רמי פוגל
הופעה: זואי פולנסקי – שעה 20:30 זואי פולנסקי במופע לייב אמביינטי של צלילים נעימים, לופים והקלטות לייב נוגות של הסאונד המזוהה איתה יותר מכל – הגיטרה המרחפת בעולמות שקיימים בעיקר בדמיון.
סרט: טיטאן // Titane – שעה 22:00 ז'וליה דקורנו, צרפת, 2021, 108 דק', צרפתית, תרגום לעברית. הזוכה הגדול של פסטיבל קאן 2021 (פרס דקל הזהב) הפעים את הקהל, את המבקרים ואת חבר השופטים, כולם כאחד, בהקרנת הבכורה בתחרות קאן הרשמית. בלנדר ז'אנריסטי רב-ממדי, עמוק, כואב, מטורף ומופלא. מה קורה בסרט? אה, זה פשוט. חשפנית מזדיינת עם מכונית ונכנסת להריון. היא רוצחת כמה א/נשים. אחד אחר השני, בסדרה, ובכדי להתחמק מהחוק היא מתחזה לגבר צעיר ומעמידה פנים שהיא בנו האובד של כבאי מזדקן ובודד. התקציר המופרך הזה מספר אך מקצת מעלילת הסרט המופרכת שבעתיים, אך הוא גם מתעתע, מטעה, משקר, כמו הסרט עצמו, העוסק בחיפוש המתמשך, האמיתי והכואב אחר זהות (מגדרית, ובכלל), קבלה, הכלה, משפחה, חמלה וגאולה.
סרט הביכורים של ז'וליה דקורנו "נא" (פסטיבל קאן 2016; הוצג בתכנית סינמטופיה, אוטופיה 2020-2021) סימן את הבמאית הצרפתייה ככישרון מבטיח וכוח עולה, וכבר בסרטה השני היא מממשת את ההבטחה. בימוי: ז'וליה דוקורנו | משחק: אגאת רוסל, וינסנט לינדון, גראנס מרילייה. אולם רפי
תערוכת אמנות דיגיטלית "שכפולים" (Replicants) שכפולים // Replicants – פופ-אפ תערוכת אמנות דיגיטלית בינלאומית – החל מ 16:00.
שם התערוכה נובע משמן של האנדרואידים המהונדסים-גנטית – הבדיוניים – ביצירת המופת הקולנועית "בלייד ראנר" (1982, רידלי סקוט). הסביבה האסתטית של התערוכה שואבת השראה מהסרט אך משעתקת את Queens Road Central, הרחוב בהונג קונג בו ממוקמת גלריית וואו (Woaw) בה מוצגת התערוכה (גם) פיזית. ההיפוך הדיגיטלי של מרחב פיזי וחומריות תוך שיקוף גמישות ההעתק, הרפליקציה, השכפול, מציג וחוקר את מגבלות ואפשרויות השעתוק הטכני. אוצרות: פיטר וו (Peter Wu) | אוצרות מקומית: גילי רון (Gili Ron) בהשתתפות: גלתיאה (Galath3a, גילי רון ואירינה בוגדן), דוקטור וו (Dr. Woo), ג'ניפר ווסט (Jennifer West), צ'יאנצ'ן יה + טיארה ריבו (Qianqian Ye + Tiare Ribeaux), הונג יו-האו (Hung Yu Hau), קטיה נוביטסקובה (Katja Novitskova), גורדון צ'אנג (Gordon Chung), שותפות קייקן (Keikan), פס קול מקורי מאת קונרד בלאק (Konrad Black)
הגברים שמכרו את הירח // עדן קופרמינץ – שעה 18:00 איך המדע הבדיוני המציא את הדיסטופיה של ימינו ואיך מדמיינים עתיד טוב יותר עם תביעת המונח hyperstition העניק הפילוסוף השמרן ניק לנד (Nick Land) שם למה שעשירי העולם יודעים כבר עידן ועידנים: מי שמחזיק בדמיון, מחזיק לא רק בהווה אלא גם בעתיד. אין זה מקרה שכתביו של לנד וממשיכי דרכו מאסכולת התאוצנות (accelerationism) נוטים לעסוק גם במדע בדיוני – הדרך הטובה ביותר לשליטה בדמיון היא השליטה במדיה המרכזית העוסקת בו. אותן שאיפות הביאו גם את אילון מאסק, פיטר תיל, ג'ף בזוס ושלל חבריהם להיות מעריצים שרופים וציבוריים של יצירות מדע בדיוני ופנטזיה מסוימות, דוגמת "מסע בין כוכבים", "ריק ומורטי", "מלחמת הכוכבים", "שר הטבעות", ספריו של ניל סטיפנסון, רוברט היינלין, פיליפ ק. דיק והמהדרין יוסיפו – איין ראנד. בהרצאה נעמוד על הקשר שבין עשירי העולם של ימינו, ההגמוניה התרבותית העכשווית, והמדע הבדיוני; נתחקה אחר השימוש התרבותי והאידיאולוגי שאלו עושים במדע בדיוני. ננסה להסתכל גם על הביצה וגם על התרנגולת, היינו הדרך בה יצירות המדע הבדיוני סללו את הקרקע התרבותית אשר אפשרה את המיתוסים על גבם סוג מאוד מסוים מאוד של בני אדם, סוג זה של עושר ועשירים, ענקי עמק הסיליקון, בנה אימפריות, על גבינו. לא הרצאה על צעצועי מין: רובוטים, תשוקה, ומחויבות הדדית // ד"ר קרן עמרי – שעה 20:00
מאז מריה של מטרופוליס (פריץ לנג, 1927) דרך R2-D2 של מלחמת הכוכבים ועד למכשיר האיירובוט (iRobot) שמנקה אחרינו בבית, הרובוט תמיד קיבל משמעות מעצם פועלו. עם זאת, רובוטים היום כרוכים בפרטים הכי אינטימיים של חיינו: מפֶמ-בוטס שמהוות מושא לתשוקה ועד לננובוטס שחודרים לתוך גופנו. בהרצאה זו אפרוש מודל אחר לחיים משותפים עם רובוטים ובו הסובייקט האנושי מרפה מהכוח במערכת יחסים היררכית ובמקום זאת פותח אפשרות לסוכנות משותפת ומחויבות הדדית. דרך נקודות המפגש העדינות והאינטימיות יכולה להיווצר הבנה חדשה של חברה וקהילה ושל התפקידים השונים בה.
קולנוע רקס
תכניות סרטים קצרים
אנימציה פנטסטית – תכנית קצרים ישראליים – 5 סרטים, 42 דק' – שעה 15:30 בימוי: שושן כהן, שריי אברג'ל, נוי פריימן, גיא לבנת, גל קינן, אלמה בן זאב, טום קוריס, חני דומבה. השמיכה – The Blanket ישראל 2020 3 דק' ללא דיאלוג בימוי: שושן כהן. אנימציה, ניסיוני. תחושת הנחמה והביטחון במרחב האורבני. מדוע העיר מרוצפת בבטון? מה שוכן שם למטה שמרתיע אותנו כל כך? הופק במסגרת מכללת בצלאל. לשקר יש ארבע רגליים – Let Sleeping Dogs Lie ישראל 2021 10 דק' עברית, תרגום לאנגלית בימוי: שריי אברג'ל, נוי פריימן, גיא לבנת. משחק: אביה שפיצר, דורי אנגל, דניה לנדסברג אנימציה. ילדה בת 4, המתגוררת באיזור פסטורלי ואלים להחריד, נאבקת בדם ויזע להחזיר את כלבה האבוד. הופק במסגרת ביה"ס לאמנויות הקול והמסך, המכללה האקדמית ספיר. אמא – Mother ישראל 2020 6 דק' ללא דיאלוג בימוי: גל קינן אנימציה. בערב יום העצמאות לאחר התפוגגות זיקוקי הדינור, רואה סולמון את עצמו בשמיים כתינוק יחד עם אמו ולרגע קט חוזר לילדותו. הופק בתמיכת קרן גשר ופסטיבל אניניישן. תשעה ירחים – Nine Moons ישראל 2021 8 דק'. עברית, תרגום לאנגלית. בימוי: אלמה בן זאב. אנימציה, דוקומנטרי. יומן אישי של אישה צעירה בהריון הראשון שלה – המעורר אצלה סיוטים מועצמים, חרדות לגבי התינוקת העומדת להיוולד . הופק במסגרת ביה"ס לקולנוע וטלוויזיה ע"ש סטיב טיש, אוניברסיטת תל אביב. פלומות – Fledge ישראל, צרפת 2021 15 דק' עברית, רוסית, תרגום לאנגלית. בימוי: טום קוריס, חני דומבה. משחק: בר מיסוצ'ניק, אלה שמיביץ'. אנימציה. נערה מתבגרת עולה חדשה שגופה מתחיל להצמיח, נוצות צריכה לבחור בין הצורך להשתייך לבין הזהות שלה. הופק בהשתתפות ARTE צרפת ובתמיכת קרן מקור, מועצת הפיס לתרבות ואמנות והקרן החדשה לקולנוע וטלוויזיה. טריפ טוב – תכנית קצרים ישראליים – 6 סרטים, 85 דק' – שעה 16:30. בימוי: נגה תמקין, עידו שץ, דור פישר, יותם לאור, עומרי ישי, עומר הראל. הסולנית – The Soloist. ישראל 2020 – 20 דק'. עברית, תרגום לאנגלית – בימוי: נגה תמקין. – משחק: מאי גריאני, ליעד תבורי, עדי גילת. דרמה, לולאת זמן. כאשר איה, רקדנית מבטיחה, עולה על הבמה כדי לבצע סולו, משהו מוזר קורה שוב ושוב. הופק במסגרת ביה"ס סם שפיגל ליצירה קולנועית.
לידה שקטה – Still birth ישראל 2020 – 13 דק'. עברית, תרגום לאנגלית בימוי: עידו שץ, דור פישר. משחק: שירה פרבר, רמי ברוך, גל גרינברג. אימה, מתח. בנם של לי, מנכ"לית בסינמטק תל אביב, ובעלה מקס, צייר מפורסם, מת בלידה שקטה. לאחר מכן לי אובססיבית לרעיון שבעלה מקס בוגד בה. הופק במסגרת ביה"ס לקולנוע וטלוויזיה ע"ש סטיב טיש, אוניברסיטת תל אביב. סרט זר – Foreign Movie ישראל 2021 6 דק'. ג'יבריש. בימוי: יותם לאור. משחק: אלכס סנדרוביץ', טובית סמי, חן אוחיון, יעלי רוזנבליט, גל שמעון בן אמר. פנטזיה. איש בספינה אינו מבין את שפתו של האחר, ולא נותר להם אלא לתקשר ולהבין זה את זה רק דרך מחוות גופם והבעת רגשותיהם.
לא כולל פרסים ובלונים – Prizes and Balloons ישראל 2020 13 דק' עברית, תרגום לאנגלית בימוי: עומרי ישי. משחק: מיקי לאון, אמנון דהן, מוטי סבג, עומרי ישי פנטזיה, פשע. בנצי ואלי, זוג ליצנים תשוש, חוטפים אל לב המדבר את שלומי הקוסם לאחר שזה "חתך" את מחירי שוק ימי ההולדת והפעלות הילדים השונות. הודיני אמסלם, מנהיגה הסדיסט של קהילת הקוסמים, לא מתכוון לעבור על כך בשתיקה. הופק במסגרת ביה"ס סם שפיגל ליצירה קולנועית.
רי-פיל – ReFeel ישראל 2021 19 דק' בימוי: עומר הראל. משחק: גבריאל לוקאס, עומר פרלמן סטריקס. עברית, תרגום לאנגלית. דרמה, פנטזיה. בחגיגת שש שנות זוגיות, דקל ונרי נוטלים סם המאפשר להם לחזור לזיכרונות משותפים, עד שזיכרון נעים אצל אחד מתברר כטרואמטי אצל האחר. הופק במסגרת ביה"ס סם שפיגל ליצירה קולנועית.
מתים מצחוק – תכנית קצרים ישראליים – 7 סרטים, 65 דק' – 18:30 בימוי: דן בן חמו, אדם רובסון, מתן בן מורה, נדב דירקטור, שאול לוריא, יותם לאור, עומרי ישי, בן אורינגר, אור קלייד אי-הבנה – Misunderstanding ישראל, 2021 עברית, תרגום לאנגלית 4 דק' בימוי: דן בן חמו. משחק: תומר קשני, יעקב שפירו קומדיה. צמד חברים טיפשים מוצאים רדיו ישן על גג ביתם ודורשים ממנו לשים שירים, אך לרדיו יש תוכניות משלו. גירוש מתרים – Haunting of Nirco Mansion
ישראל, 2021 עברית, תרגום לאנגלית 9 דק' בימוי: אדם רובסון. משחק: יוסי סגל, אמישי מילר, יעל דואל, אדם רובסון, דני זרביב קומדיה, אימה. לאחר שתרמו כסף לעמותת צדקה, אדם ודני מרגישים נוכחות אפלה בביתם. האם הכומר שהזמינו יציל את המצב או יחמיר אותו? דגל – Flag ישראל, 2017 עברית, תרגום לאנגלית 8 דק' בימוי: מתן בן מורה משחק: שרון הכהן בר, תמנה פרץ, קלין סאדייל קומדיה, פשע, התבגרות. מנהלת התיכון הכי מוזנח בישראל מנסה להציל את הלב של תלמידיה מכוחות האופל. הופק במסגרת מכללת מנשר לאמנות
הניתוח – The Surgery ישראל, 2021 עברית, תרגום לאנגלית 11 דק' בימוי: נדב דירקטור, שאול לוריא משחק: נדב דירקטור, שאול לוריא, עירא נוסבאום קומדיה, אימה. נדב ושאול הם החברים הכי טובים. שאול שם לב שנדב לא נראה במיטבו ומציע לו לעבור ניתוח שיהפוך אותו לאדם שלם יותר. סרט זר – Foreign Movie ישראל 2021 6 דק' ג'יבריש בימוי: יותם לאור משחק: אלכס סנדרוביץ', טובית סמי, חן אוחיון, יעלי רוזנבליט, גל שמעון בן אמר. פנטזיה. איש בספינה אינו מבין את שפתו של האחר, ולא נותר להם אלא לתקשר ולהבין זה את זה רק דרך מחוות גופם והבעת רגשותיהם. לא כולל פרסים ובלונים – Prizes and Balloons ישראל 2020 עברית, תרגום לאנגלית בימוי: עומרי ישי משחק: מיקי לאון, אמנון דהן, מוטי סבג, עומרי ישי. פנטזיה, פשע. בנצי ואלי, זוג ליצנים תשוש, חוטפים אל לב המדבר את שלומי הקוסם לאחר שזה "חתך" את מחירי שוק ימי ההולדת והפעלות הילדים השונות. הודיני אמסלם, מנהיגה הסדיסט של קהילת הקוסמים, לא מתכוון לעבור על כך בשתיקה. הופק במסגרת ביה"ס סם שפיגל ליצירה קולנועית.
על גוריתם – Power On ישראל, 2021 עברית, תרגום לאנגלית בימוי: בן אורינגר, אור קלייד משחק: אורן הגני, ארז ביטון, נוי חריזי, ז'ק זרביב, גלעד שדמה. קומדיה, מד"ב, גיבורי על. אחרי פיצוץ מחשמל במסיבת הפורים של חברת ההייטק בה הוא עובד, אורן, מתכנת מופנם, מגלה שיש לו את הכוח "לתכנת" אנשים לרצונו. הופק במסגרת ביה"ס לקולנוע וטלוויזיה ע"ש סטיב טיש, אוניברסיטת תל אביב. אדמות מושחתות – תכנית קצרים ישראליים – 5 סרטים, 60 דק' – שעה 20:00. בימוי: נוני גפן, קונרד לבק, דניאל ג'יידלין, חן מרקוביץ', יהונתן אופק
קונקשן – Connection ישראל, 2021 עברית, תרגום לאנגלית 13 דק' בימוי: נוני גפן משחק: אדיר מילר ונווה צור. דרמה, מד"ב. אבינועם, שיוצא הביתה מעוד יום עבודה, הוא מנסה להתקשר אל אשתו מהאוטו, אך טעות מופלאה קוראת באותו הרגע. לטובת הציבור – For the Greater Good ישראל, 2021 עברית, תרגום לאנגלית 8 דק'. בימוי: קונרד לבק. משחק: גל גינוסר, אלון דהן ז"ל, עינת סגל כהן. דרמה, דיסטופיה. עצמאית בתקופת הקורונה שעומדת על גבול קריסה כלכלית ונפשית, נתקלת בשני פקחים והעזרה היחידה שהיא מקבלת היא קנס יצרים – Urges ישראל, 2021 עברית, תרגום לאנגלית 12 דק' . בימוי: דניאל ג'יידלין .משחק: מור פולנוהר, שרון אלכסנדר, נועה קידר – דרמה, נקמה. אחרי 18 שנה, עמנואל פורצת אל הקליניקה הביתית של ד״ר ויקטור נוימן במטרה אחת – לנקום. הופק במסגרת מכללת מנשר לאמנות צימאון – Thirst ישראל, 2021 ללא דיאלוג 10 דק' – בימוי: חן מרקוביץ'. משחק: פאולו מואורה, שרון ויסברט, אמיר מגר, אלון בראל. מד"ב, דיסטופיה. בעולם פוסט אפוקליפטי, משפחה המורכבת מאב, אם ובן, מנסה לשרוד לאחר שאזלו להם מקורות המים. הופק במסגרת מכללת סמינר הקיבוצים
כלב – The Neighbor's Dog – ישראל 2021 17 דק' בימוי: יהונתן אפק . עברית, תרגום לאנגלית. משחק: עופרי ביטרמן, אורי זיו גדניר, עדי גילת דרמה על-טבעית. אורי גר לבדו בקיבוץ. כשאם חד הורית ובנה עוברים לגור לידו, משהו בו משתנה. הופק בתמיכת קרן מקור. תחרות – תכנית קצרים ישראליים – 6 סרטים, 80 דק' – שעה 21:45 בימוי: יהונתן אפק, סיגי גולן, גיא יעקב המל, נועה חייט, עומר הראל, רוז'נה רודשטיין, אביעד שטכלברג
דמי חנוכה – Dreidel of Fire ישראל 2021 8 דק' בימוי: אביעד שטכלברג משחק: עמרי רווה, אורי אברהמי, נתן גזונטהייט. עברית, תרגום לאנגלית. קומדיה שחורה. מסובב הסביבונים הכי טוב בקזינו מבקש מהמנהל לצאת מהעסק. בקשה שלא תעלה לו בזול. הופק במסגרת ביה"ס סם שפיגל ליצירה קולנועית.
החושך, חברי – Darkness, My Friend ישראל 2019 8 דק' בימוי: גיא יעקב המל, נועה חייט. עברית, תרגום לאנגלית. משחק: רוי סער, יעל צדוק, ניר גבאי. דרמה סוריאליסטית. בחור צעיר נחשף לסיפור אהבה בתוך מסיבה, בעוד שוויס-אובר מגולל סיפור התרחקות בין בן לאביו.הופק במסגרת ביה"ס לקולנוע וטלוויזיה ע"ש סטיב טיש, אוניברסיטת תל אביב.
השליה, הפוגרום ושק הזהב – The Placenta, the pogrom, and A sack of gold ישראל, 2019 10 דק' בימוי: רוז'נה רודשטיין יידיש, תרגום לעברית ואנגלית. משחק: אמנון זמיר, שהינדה שחאדה, אלה אלחסוב, מרדכי צין. פנטזיה, אגדה. בת חסרת מזל שנולדה לאב עם הרבה מזל, מוצאת את מזלה דווקא עם מותו. הופק במסגרת המרכז האקדמי ויצו, חיפה.
כלב – The Neighbor's Dog ישראל 2021 17 דק' בימוי: יהונתן אפק עברית, תרגום לאנגלית משחק: עופרי ביטרמן, אורי זיו גדניר, עדי גילת דרמה על-טבעית. אורי גר לבדו בקיבוץ. כשאם חד הורית ובנה עוברים לגור לידו, משהו בו משתנה. הופק בתמיכת קרן מקור. רי-פיל – ReFeel ישראל 2021 19 דק' בימוי: עומר הראל. משחק: גבריאל לוקאס, עומר פרלמן סטריקס. עברית, תרגום לאנגלית – דרמה, פנטזיה. בחגיגת שש שנות זוגיות, דקל ונרי נוטלים סם המאפשר להם לחזור לזיכרונות משותפים, עד שזיכרון נעים אצל אחד מתברר כטרואמטי אצל האחר. הופק במסגרת ביה"ס סם שפיגל ליצירה קולנועית.
מציאות רבה מדי – Too Much Reality ישראל 2021 18 דק' בימוי: סיגי גולן. משחק: מתן דרי בדש, ארז עובד, אלי ריינמן. עברית, תרגום לאנגלית . דרמה רומנטית על-טבעית. סיפור אהבתם של יולי, בחורה חרדתית שלא יוצאת מהבית, ואדם- רוח הרפאים שרודף את הדירה שלה. הופק במסגרת ביה"ס סם שפיגל ליצירה קולנועית