עיריית תל-אביב-יפו משיקה באירוע חגיגי את "דיגיתל נגיש"
עיריית תל-אביב-יפו משיקה בימים אלה את "דיגיתל נגיש" בעבור תושבות ותושבי העיר עם מוגבלות בכל הגילים, שבאמצעותו תנגיש הטבות ייחודיות בעבור תושבים אלה. מעכשיו, תושבות ותושבי העיר עם מוגבלות יוכלו לחוות את תל אביב-יפו ואת כל אירועי התרבות המתרחשים בה באופן נוח ומותאם, עם הנגישות המדויקת לכל אדם עם המוגבלות המסוימת שלו. האירוע החגיגי להשקת המועדון ייערך ביום שישי הקרוב, 29 ביולי 2022 במוזיאון תל אביב לאמנות, ויכלול סיורים מונגשים ברחבי המוזיאון, פינות יצירה, עמדות מסאז'ים, הצגות מבית תאטרון אורנה פורת, סדנות תכשיטנות ושזירת פרחים ועוד המון הפתעות.
לפירוט ולהרשמה לאירוע ההשקה לחצו על הלינק>>https://bit.ly/3cmfpJS
רון חולדאי, ראש עיריית תל אביב-יפו: "תל-אביב-יפו היא עיר ששייכת לכל התושבות והתושבים שלה. לכולם ולכולן יש מקום, וכולם צריכים להרגיש כאן בנוח. עיריית תל אביב-יפו משקיעה משאבים אדירים ועובדת בכל יום, כל השנה, כדי להפוך את העיר לנגישה ומותאמת לנשים ולאנשים עם מוגבלות. מהנגשת מבני ציבור וחופי הים, דרך הנגשת שלל אירועי התרבות המתקיימים ברחבי העיר ועד התאמתם של אתרי האינטרנט העירוניים. עכשיו, אנו מקימים את "דיגיתל נגיש" שיעזור לתושבינו לקבל את המידע על השירותים ועל האירועים המתאימים להם בצורה הטובה, הנוחה והמדויקת ביותר עבורם."
עיריית תל-אביב-יפו מקיימת בשנים האחרונות אין ספור פעילויות רב גיליות לנשים ולאנשים עם מוגבלות ובני משפחתם. כעת עם הקמת "דיגיתל נגיש" התושבים יוכלו לקבל מהעירייה באופן המדויק ביותר את הפעילויות והאירועים המותאמים והנגישים למוגבלות המסוימת שלהם. הנרשמים ל-"דיגיתל נגיש" יציינו את ההתאמות והנגישות להם הם זקוקים ויקבלו את המידע שמתאים להם: אירועים עם הנגשה ללקות ראייה ולעיוורון; תרגום לשפת הסימנים; התאמה לרגישות יתר לרעש ולתאורה; שפה פשוטה וקלה להבנה; הנגשה לכבדות שמיעה וחירשות; הנגשה למוגבלות בניידות. מטרת המועדון להנגיש את השירותים הדיגיטליים שמתקיימים ברחבי העיר וליצור קהילה ייחודית של תושבות ותושבים עם מוגבלות ומשפחותיהם. קהילה זו תעצים את חבריה, תפיג תחושת הבדידות, תיצור קשר ישיר בינם לבין העירייה, תעודד מעורבות חברתית ותשפר את איכות חייהם.
נשים ואנשים עם מוגבלות מהווים 20% מכלל האוכלוסייה בישראל. עיריית תל אביב-יפו פועלת על פי התפיסה המקצועית המקובלת כיום, שדוגלת בהתאמת הקהילה ומוסדותיה לצרכיו של האדם ולא להפך. היא מתמקדת בנגישות ובהנגשה ומעודדת העצמת הגיוון האנושי, תוך הבנה כי כולנו שונים, אך שווים. לשם כך, משקיעה העירייה ותמשיך להשקיע מאות מיליוני שקלים בהנגשת העיר בכל ההיבטים: הנגשת מבני הציבור, גני המשחקים והגינות הציבוריות, הנגשה מלאה בכל חופי הים, כל אתרי האינטרנט העירוניים הונגשו, קידום תכנית העסקת עובדים עם מוגבלות, מתחמים שקטים באירועי תרבות גדולים למשפחות עם צרכים מיוחדים ועוד.
בין שלל הפעילויות שמקיימת העירייה: שבתות סרט מונגש, הרצאות וקבוצות תמיכה להורים, שיעורי שחייה לילדות ולילדים, אירועי "שישי נגיש" בחוף הים, נשף היכרויות לצעירות ולצעירים, סדנות אומנות מותאמות, פעילויות ייעודיות לעיוורים ולקוי ראייה, שילוב בחוגים ועוד. הפעילויות השונות יתרחבו בעקבות השקת "דיגיתל נגיש" ויתווספו אליהן פעילויות נוספות, כמו קבוצות תמיכה לאחים ולאחיות, הצגות בסופי השבוע, קבוצות כוראוגרפיה ועוד.