לקראת החזרה ללימודים – רעיונות למתכונים לארוחות עשר בריאות ומגוונות
עיריית תל אביב-יפו יוצאת זו השנה השנייה בפרויקט "מחוץ לקופסה" המהווה חלק מתכנית "בתיאבון – מדיניות מזון עירונית".
הפרויקט מושק בתזמון רלוונטי במיוחד, לאחר סיום החופש הגדול ולקראת חזרה לשגרה המעלה את השאלה הבאה בקרב כל הורה: איך אשלח את הילדים חזרה למסגרות עם ארוחת עשר טעימה, בריאה וקלה להכנה? שאלה זו מולידה אתגר לא פשוט שהופך להתמודדות יומיומית ברוב הבתים.
לשם כך, גייסה העירייה נבחרת שפים, דיאטניות ואנשי קולינריה תל אביביים, כולם הורים לילדים, אשר הכינו עשרות מתכונים ורעיונות לארגון של קופסת אוכל מאוזנת ובריאה.
המתכונים פשוטים להכנה, טעימים, מזינים ומתאימים במיוחד עבור ילדים, כדי שארוחת העשר תספק להם אנרגיה לפעילות לימודית, תנועה, ערנות, מצב רוח טוב וריכוז במהלך היום, וכל זה מבלי לקרוע את הכיס או צורך ברקע במטבח.
באתר התכנית מוצגות לקהילת ההורים כ-20 הצעות להרכבת קופסאות אוכל, המתבססות על המתכונים של השפים, בתוספת ירקות פירות ונשנושים (בריאים יותר). המתוכנים שגובשו בתכנית מהירים להכנה, חדשניים, מתאימים לטבעונים, צליאקים ועוד, בעלי חומרי גלם נגישים הקיימים בכל מכולת, עומדים בהמלצות התזונה הים –תיכונית וקשת המזון החדשה של משרד הבריאות וכוללים טיפים לתכנון מראש על מנת לצמצם התעסקות ובזבוז מזון.
בנוסף, ניתן למצוא באתר טיפים לסידור של קופסת אוכל מוצלחת ופעילויות לשיתוף של הילדים בתכנון וארגון הארוחה.
כמו כן, השנה ייערכו סדנאות עם המתכונאית ויוצרת התוכן רינת צדוק, שתדגים כלים פרקטיים לארגון ארוחת העשר. סדנת זום להורים בתאריך ה-7.9 וסדנה פרונטלית לילדים והורים במרכז הקיימות של עיריית תל אביב-יפו בדיזינגוף סנטר בתאריך ה-12.9.
בין אנשי הקולינריה בנבחרת: רינת צדוק – מתכונאית, תמר כהן צדק- שפית מסעדת "קוצ'ינה הס 4", חמודי אבולעפיה- שף מסעדת "דלידה", רועי עזר- מייסד מסעדת אנסטסיה, חן ויינשטיין- שפית מסעדת דוסה בר ועוד, מאיה נוסבאום – דיאטנית קלינית להורים וילדים. בין המנות המוצעות: חביתת כרובית, מקושקשת טופו, לביבות סלק ועוד.
- לכלל המתכונים באתר הפרויקט https://sviva.tel-aviv.gov.il/out-of-the-box