חוגגים את חג הסיגד במושבה
ראש המועצה, יוני חכימי בחגיגיות חג הסיגד התחייב בפני הקהילה האתיופית כי יוקם בית מורשת לקהילה, במערב היישוב. "אתם קהילה מדהימה ערכית שאהבת הארץ היא נר לרגלכם" ציין ראש המועצה.
המושבה חגגה יחד עם הקהילה האתיופית את חג הסיגד במרכז אמנויות הבמה, מתנ"ס פרדס חנה כרכור. לאורך האירוע עמדת DJ, ריקודים, פינת בונה מסורתי ושלל פעילויות. חג הסיגד מציין את עלייתם של יהודי אתיופיה וכמיהתם לירושלים הקדושה. ראש המועצה, יוני חכימי בירך את חברי הקהילה האתיופית וציין כי הוא והמועצה מחויבים להם, והתחייב כי יוקם בית מורשת לקהילה האתיופית במערב היישוב.
השבוע צוין בפרדס חנה כרכור חג הסיגד של קהילת יוצאי אתיופיה. החג מציין את עלייתם של יהודי אתיופיה וכמיהתם לירושלים הקדושה. המועדונים החברתיים "אדיס" ו "פידל" קיימו התכנסויות חגיגיות בשילוב שיח וכיבוד עם מאכלים מסורתיים. ציון החג הפך בשנים האחרונות לחגיגה קהילתית רב תרבותית בה משתתפים תושבים רבים בני קהילות שונות.
משמעות השם "סיגד" הוא כיסופים והוא מציין מסורת רבת שנים באתיופיה במסגרתה היו עולים היהודים להר הגבוה ממנו ניתן לראות באופן סמלי את ארץ הקודש, ולהתפלל למען עלייתם ארצה. קיום החג אפשר שמירה על הדת , מניעת התבוללות והעצמת האחדות בין יהודי הכפרים. לאחר העלייה להר הייתה מקיימת הקהילה המקומית חגיגות ומסיבות משותפות בכפרים.
גם לאחר עלייתם ארצה המשיכו יוצאי אתיופיה לקיים את המסורת באמצעות חגיגות מקומיות כששיאו של החג הינו נשיאת תפילה של "הקייסים" מול הר הבית בירושלים לבניינה של ירושלים.
חג הסיגד במתכונתו הנוכחית (גם לאחר העלייה ארצה) נועד לשמור על שורשי הקהילה ומאפייניה הייחודיים, לחשוף את הדור הצעיר ואת החברה הישראלית בכלל ליופייה התרבותי של המסורת האתיופית- המאכלים ( אינג'ירה, דבו, אולי) לתלבושות ולמנהגים.