יו"ר ארגון הקבלנים בנגב – בתגובה על רעידת האדמה בטורקיה "רוב המבנים בארץ עלולים לקרוס"
הבוקר (שני, 6.2.23) התרחשה רעידת אדמה בעוצמה של 7.8 בטורקיה ובסוריה והיא נחשבת לאחת החזקות שנמדדו בעולם בשנים האחרונות, והעזה ביותר באזור ישראל מאז שנת 1939. הרעידה אף הורגשה היטב ברחבי הארץ והינה תזכורת לכך שמדינת ישראל, הנמצאת על השבר הסורי-אפריקני, נמצאת באזור המועד לפורענות.
יו"ר ארגון הקבלנים בנגב ומ"מ נשיא התאחדות הקבלנים בוני הארץ, אלי אביסרור: "רעידת האדמה החזקה שפקדה את טורקיה הבוקר (שני, 6.2.23) והאסון הכבד שפקד את המדינה ומדינות שכנות לה, ומותם המצער של מאות הרוגים תחת ההריסות, הינה תזכורת לכך שישראל באזור מועד לפורענות. החמור מכך הוא שרוב המבנים בארץ אינם חזקים דיים כנגד רעידות אדמה ועלולים לקרוס על יושביהם"
רעשי האדמה ממחישים היטב את הסכנה העומדת בפני תושבי הארץ בכלל ותושבי הפריפריה בפרט. זה הזמן לקדם תוכניות פינוי-בינוי ולהתיר חסמים בירוקרטיים, אחרת נישאר עם מבנים ישנים ולא מחוזקים אשר לא יעמדו בפני רעידות אדמה ועלולים להתמוטט על יושביהם.
בעקבות הרעידה האחרונה בטורקיה וסביבתה, יוצא יו"ר ארגון הקבלנים בנגב ומ"מ נשיא התאחדות הקבלנים בוני הארץ אלי אביסרור בקריאת השכמה לממשלה: "התעוררנו הבוקר עם הידיעה על רעש האדמה העוצמתי שאירע בטורקיה והאסון הכבד שפקד את המדינה. ואני שוב מתריע וקורא בפני הממשלה: תושבי הפריפריה אינם חיים בשטח הפקר!
ידוע כי רוב המבנים הישנים נמצאים בעיקר באזורי הפריפריה שבצפון וככאלה גם בדרום, ואלה בדיוק האזורים שבהם עלולים לקרוס מבנים ישנים על יושביהם. רק כשתהיינה אבדות בנפש המדינה תיזכר להתעורר??? על הממשלה לפעול באופן מיידי, ולקדם את תוכניות פינוי בינוי גם בפריפריה ולהתיר חסמים בירוקרטיים מעכבים".
"מה יקרה כשתהיה רעידת אדמה חזקה ועוצמתית בישראל? במדינה יש עשרות אלפי מבנים הדורשים חיזוק, ולא רק באזור המרכז. בנגב לא נעשה דבר לחיזוק מבנים, כי הקרקע זולה ואין כדאיות עסקית לכך. על הממשלה לגבש תכנית ראויה, להשקיע בכך כספים ולעודד משקיעים.
בשונה מטורקיה, מדינת ישראל קטנה בשטחה ואירוע של רעידת אדמה יוביל בוודאות לפגיעה קשה ביותר בחיי אדם בהיקפים שלא נראו כמותם ולשיתוק המשק. בישראל לא מדובר בשאלה של האם תהיה רעידת אדמה, אלא בשאלה של מתי היא תקרה ובאיזו רמת מוכנות נגיע אליה כמדינה".