מחממים מנועים לקראת תערוכת החלל בפארק קרסו למדע
במסגרת פעילות המוזיאון לקראת הקמת תערוכה בנושא חלל, מוביל ויוזם צוות הנהלת פארק קרסו מדע מגוון שיתופי פעולה עם גופים מהארץ ומחו"ל. במסגרת זאת, נמצא המוזיאון בקשר מקצועי רציף עם מוזיאון הסמית'סוניאן לחלל ותעופה בוושינגטון ארה"ב ולאחר ביקורו של מנכ"ל פארק קרסו ד"ר נצח פרביאש במוזיאון בארה"ב, סוכם על ביקור גומלין של אנשי מקצוע בכירים מטעמם של מוזיאון הסמית'סוניאן בפארק.
לאחרונה הגיעה אל המוזיאון בבירת הנגב ד"ר טיסל הרמוני-מויר, אוצרת אוסף משימת אפולו במוזיאון סמית'סוניאון, וושינגטון, ארה"ב (Smithsonian National Air and Space Museum) לביקור וסיור בפארק קרסו למדע.
ד"ר טיסל הגיעה לפארק, בו עברה סיור מקיף וכולל בכל שטחי המוזיאון וכן הוצגו בפניה שלל תוכניות העתיד לקראת תערוכת החלל הנבנית במוזיאון. ביקורה של ד"ר הרמוני-מויר התקיים בשיתוף פעולה עם שגרירות ארה"ב בישראל ובמסגרתו היא העבירה הרצאה לצוותי הדרכה והוראה מכל רחבי הארץ, שהגיעו לשמוע ולהתעדכן בנושאים כגון תעופה בחלל והנגשת התחום למבקרים במוזיאוני מדע.
עוד נכחו בביקור ובסיור: אלן שניצר וג'סיקה דנקל משגרירות ארה"ב בישראל, ד"ר שמרית ממן -מנהלת המעבדה לחישה מרחוק והדמאה פלנטרית (EPIF) באוניברסיטת בן גוריון, חברי צוות מהורייזון – קהילת מחנכי ומובילי החלל הישראלית, צוותי הוראה והדרכה של פארק קרסו למדע ועוד.
הילה ישורון, מנהלת הורייזון – קהילת מחנכי ומובילי החלל הישראלית: "תחום החלל צובר תאוצה, ובכדי לגרום לעוד אנשים להתאהב ולהתקרב לתחום יש להבין מנין הכל התחיל. פארק קרסו למדע, במסגרת פעילותו לקדם את תחום ה-STEM (מדע, טכנולוגיה, הנדסה ומתמטיקה) ולהקים תערוכת חלל אינטראקטיבית, התקיים מפגש מרתק זה עם אוצרת מאחד ממוזיאוני החלל והתעופה המתקדמים בעולם. בהרצאתה של ד"ר טיסל ניתנו זוויות מעניינות על הנגשת ההיסטוריה, לעומת איך שהיה נהוג פעם. היום, בתערוכות מדעיות יש הקפדה על מוצגים אינטראקטיביים והנגשת תוכן מדעי לכלל המבקרים ובמקביל יש לשמר ולציין את ההיסטוריה ומשימות העבר לצד ההווה כמו הצצה למתרחש בתחנת החלל הבינלאומית. אין ספק שהרצאה כמו זו שחווינו היום מעוררת את יצר הסקרנות והמחקר ותניע כל אדם אשר תחום זה מרתק אותו – להגיע ולבקר בתערוכת החלל העתידה להתקיים במוזיאון."
ד"ר נצח פרביאש, מנכ"ל פארק קרסו למדע: "פארק קרסו למדע עמל בימים אלו על הקמת תערוכה גדולה ומרשימה בנושא חלל, עם דגש על חלל ישראלי. לקראת העשור השני לפעילותו, המוזיאון שם דגש על תוכן מדעי מתקדם ורלוונטי ופועל ליצירת מגוון שיתופי פעולה, עם גורמים מובילים מהארץ ומחו"ל. מעבר לפעילות המוזיאלית, אנו גאים ביכולת המוזיאון לייצר מפגשים מקצועיים בתחומים רלוונטיים ומתקדמים לאנשי הוראה והדרכה במגוון מקצועות ה- STEM. הרצאתה של ד"ר טיסל הרמוני-מויר הינה הרצאת השראה אחת מיני רבות שאנו נקיים בשנה הקרובה, שנת בה אנו מציינים עשור למוזיאון".