פלאפל – כמה עובדות וטיפים אודות המאכל הלאומי
אתמול – ה 18 בינואר, השתתפו רבבות בישראל ובעולם ב מבצע דוגו ואכלו מנת פלאפל לזכרו של שורד השואה דוד (דוגו) לייטנר, שנפטר השנה בגיל 93 והוא כזכור נהג מדי שנה לחגוג את ניצחונו על הנאצים באכילת פלאפל, וזו הזדמנות מצוינת להשתתף בהנצחת המנהג המיוחד, בעזרת כמה עובדות אודות המאכל העגלגל:
פלאפל נחשב למאכל לאומי ישראלי אבל האמת היא שהוא מאפיין מטבחים שונים במזרח התיכון ובהם גם הלבנוני, הסורי והמצרי, ובעשור האחרון הפלאפל צובר פופולאריות גם באירופה בהיותו מנה צמחונית-טבעונית מזינה ועשירה בחלבונים מהצומח שיכולה להתאים לארוחה עם מגוון משתתפים.
- הפלאפל עשוי מחומוס, ששייך למשפחת הקטניות
- ובזכות מרכיביו המגוונים, הפלאפל מספק לגופנו
- חלבונים, סיבים תזונתיים
- ויטמינים ומינרלים נוגדי חמצון ודלקת
- והוא אף מסייע בחיזוק מערכת החיסון
- רוצים להפוך את הפלאפל שלכם לקצת יותר בריא?
- הנה כמה טיפים:
- אפו את הכדורים במקום לטגן
- הוסיפו ירקות צבעוניים למנה
- בחרו בפיתה מחיטה מלאה או כזו שעשירה בסיבים תזונתיים רבים
- הוסיפו טחינה משומשום מלא – מקור לשומנים בריאים וסידן
- אז יאללה, תנו ביס בפיתה ויחד נאכל וננצח!
- באדיבות – מבצע דוגו פלאפל מאכל לאומי, ומשרד הבריאות