הקינוח המושלם של מורן טביב זדה לשולחן שבועות
השוקוליטיירית והקונדיטורית מורן טביב זדה, בעלת הקונדיטוריה Très jolie -קונדיטוריית בוטיק צרפתי עם פיוז'ן ישראלי, וממשתפות התוכנית "הקינוח המושלם" שמשודרת בערוץ 12 בימים אלו משתפת את המתכון הסודי שלה לעוגת גבינה מושלמת במיוחד לערב חג שבועות
Très jolie – הוא פטיסרי ויינואסרי צרפתי עם פיוז'ן ישראלי שלוקח השראה מרחבי העולם. את המאפים, השוקולד והקינוחים המוגשים בו מכינה השפית פטיסרי והשוקוליטיירית- מורן טביב זדה (39) מבאר שבע. בנוסף, טביב-זדה משתתפת בתוכנית שמשגעת את הטעם הטוב – "הקינוח המושלם" שמשודרת בערוץ 12, וכבשה בביס הראשון את שולחן השופטים המכובד מקרין גורן, אהרוני ועד אסטלה, שטעמו מהקינוח המטורף שהכינה.
כבר 17 שנים שמורן מתעסקת בקונדיטוריה, ובפטייסירי היא מייצרת מצד אחד קינוחים קלאסיים ומצד שני מאפים מקוריים וייחודיים יותר
ולקראת שבועות היא משחררת מתכון לעוגת גבינה נדירה
- מרכיבים, וכמות, לתחתית העוגה
- ביסקוויטים \עוגיות חמאה טחונות – 230 גרם
- חמאה מומסת חמה – 75 גרם
- וניל וגרידת לימון – לפי הטעם
הכנה – מערבבים היטב את כל החומרים ומשטחים בתבנית שהכנו מראש עם חמאה וסוכר.
מרכיבים, וכמות לעוגה עצמה
- גבינה לבנה 5% – 500 גרם
- גבינת שמנת – 500 גרם
- סוכר – 150 גרם
- חלמונים (6)
- 150 גרם – קמח
- 70 גרם – אינסטנט פודינג וניל
- 30 גרם – מחית וניל
- 3 גרם – גרידת לימון
- שמנת חמוצה – 200 גרם
- חלבונים (6) – 180 גרם
- סוכר – 150 גרם
- הכנה
- לחמם תנור ל140 מעלות -ללא טורבו.
- למרוח תבנית אפייה קוטר 20 גובה 10 בחמאה רכה ולאחר מכן בסוכר.
- לערבב גבינות, סוכר, חלמונים וניל וגרידה עד למסה הומוגנית
להוסיף יבשים, לערבב היטב, ולהוסיף שמנת חמוצה ולערבב. - להקציף חלבונים וסוכר לפיסגה רכה רכה , ולקפל אל תוך המסה הגדולה.
- להכניס בזהירות תבנית עם מים רותחים לתנור על מנת ליצור לחות.
- לצקת את מסת העוגה לתבנית האפייה ולאפות כשעה וחצי שעתיים.
- לקרר לילה במקרר.
- לעוגה ללא גלוטן
אפשר את להשתמש בעוגיות ללא גלוטן
במלית הגבינה להשתמש ב50 גרם קורנפלור ו50 גרם אינסטנט פודינג וניל.
לצד הקינוחים הבולטים בטרה ז'ולי- טארט לימון ויוזו, פריז ברסט בטעמים שונים, קרואסונים , טארט לאבנה ושמן זית, טארט מלבי ועוד. לכבוד שבועות התווספו לתפריט מבחר עוגות גבינה עשירות כמו עוגת גבינה באסקית, עוגת גבינה קלאסית, עוגת גבינה בסגנון ניו יורק ומגוון עוגות קרות.
- טווח מחירים לקינוחים:
- 28₪-38₪ לעוגות אישיות
- 120₪-200₪ עוגות גדולות
"בטרה ז'ולי אני מוכרת חלום, לא מוצר. השאיפה שלי היא להצליח לגעת ולרגש כמה שיותר אנשים. תוך הקפדה על איכות חומרי הגלם, תהליכים מקצועיים, השקעה והמון מחשבה סביב הקינוחים מגיעים לפטיסרי מכל רחבי הארץ וכל מי שנכנס, נכנס לסוג של חלום."
- הקונדיטוריה נמצאת רחוב ראובן רובין 3, מתחם הבלוק, מרכז הנגב החדש בעיר באר שבע.