השרה להגנת הסביבה, עידית סילמן, בביקור בפארק האקו-תעשייתי, נאות חובב
השרה עידית סילמן מלווה בצוות משרדה, הגיעה בשבוע שעבר (רביעי 12.7.23), לביקור מקצועי במועצת נאות חובב
הביקור שכלל דיון בהשתתפות הגורמים המקצועיים במשרד להגנת הסביבה ומנהלי האגפים במועצת נאות חובב, עסק במגוון נושאים להמשך פיתוח תעשייה לצד הגנה על הסביבה, בין הנושאים שעלו: הבקשה של המשרד לצמצום רדיוס המגבלות הסביבתיות, מ-5 ק"מ ל-2.5 ק"מ, החלטה אשר עשויה להשפיע על היכולת הלאומית לקיום תעשייה עתידית.
שכן עם צמצום הרדיוס, המרחק של המפעלים ממרכזי אוכלוסייה קטן. נושא נוסף שעלה לדיון הינו קידום התעשיות המטפלות בפסולת. במסגרת זו ביקשה המועצה לתת מענה מותאם ליזמים המעוניינים להקים מפעלי טיפול בפסולת בנאות חובב.
השרה להגנת הסביבה, ח"כ עידית סילמן:"בימים אלה יצאנו למכרז יחד עם החשב הכללי באוצר למתקן בנאות חובב, שיקלוט פסולת עירונית ויהפוך אותה לאנרגיה במקום להטמין אותה. מהפכה שתהפוך את נפת באר שבע לראשונה בישראל לאיזור שיש בו טיפול מתקדם בפסולת שיחליף את שיטת ההטמנה המצוייה כיום. נושא הפסולת הוא אסטרטגיה מרכזית בעבודת המשרד – מזבל לזהב, בדרך לישראל נקייה. אחד הצעדים הנדרשים לכך, הוא קידום פיתוח תשתיות הטיפול בפסולת – מתקני מיון וכן מתקני קצה. זהו אחד המתקנים החשובים ביותר בשורה של מתקנים שאנו מקדמים ומקימים, אשר יאפשרו את הטיפול בפסולת שמיוצרת בערי ישראל – קרוב ככל הניתן למקום שבו היא מיוצרת. מהלך רוחב זה יחסוך בעתיד הטמנת מיליוני טונות של פסולת בכל שנה, יצמצם את מספר המשאיות העמוסות בפסולת שנוסעות בכבישי ישראל, ויסייע למשק האנרגיה בייצור של אנרגיה ממקורות שאינם מבוססים ישירות על מחצבים טבעיים. אנחנו כבר אומרים היום בגאון שאת הזבל ניתן להפוך לזהב "
ראש המועצה, ארז בדש שהציג בפני השרה את הישגי המועצה הוסיף ואמר: "אנו מתמידים במאמץ להפוך את מועצת נאות חובב למועצה תעשייתית חזקה וירוקה בישראל, על מנת להבטיח שהתעשייה תתפתח בצורה מתקדמת ומשמעותית. אנחנו מאמינים בחשיבות השיח הפתוח ושיתוף הפעולה עם המשרד להגנת הסביבה כדי למצוא פתרונות יעילים ומותאמים שיאפשרו לנו לפתח תעשייה מתקדמת בצורה חכמה ולשמור על איכות הסביבה באותה מידה, תודה רבה לגב' עידית סילמן על הביקור במועצה ועל הרצון המשותף לקדם תהליכים שיועילו גם למועצה ולעתיד התעשייה בישראל וגם לשמירה על הסביבה ועל משאבי הטבע היקרים לנו".
בתום הדיון יצאו המשתתפים לסיור במפעל "אר:פט" למחזור בקבוקים, שם הוצג בפני השרה תהליך מיון ומחזור הבקבוקים, המקדם מחזור והקטנת נפח הפסולת המוצקה במדינת ישראל מתוך אמונה כי שימור המשאבים והפחתת הפסולת יסייעו בפיתוחה של כלכלה בת קיימא.