השיר ״יש זמן בערד" של היוצרים יותם רשף וכרמל גרינברג נבחר לשיר שזכה במקום הראשון
למעלה מ-120 שירים התקבלו מכל רחבי הארץ לתחרות "שיר לערד", מתוכם 12 שירים עלו לגמר הגדול. גמר התחרות התקיים ביום חמישי האחרון (23.3.23) באולם דולב במתנ"ס בהנחיית כפיר ולדמן, יליד ערד ושדרן רדיו דרום, והוא הועבר בשידור חי בפייסבוק לכלל התושבים והצופים.
לראשונה בערד הוזמנו התושבים להשתתף בעצמם בבחירת השיר ע"י הצבעה באולם, באמצעות הטלפון הנייד ודרך אתר האינטרנט של מתנ"ס ערד.
השיר שזכה בתחרות במקום הראשון ברוב קולות ואף גרף את הפרס הראשון – 10,000 ₪ הוא השיר "יש זמן בערד" של היוצרים יותם רשף וכרמל גרינברג.
במסגרת חגיגות 60 שנה לעיר ערד הכריזה העירייה לפני מספר חודשים על תחרות שיר לערד, ובמסגרתה הוזמנו יוצרים, כותבים ומלחינים מכל רחבי הארץ להגיש שיר (הכולל מילים ולחן) לוועדה השופטת.
למעלה מ-120 שירים הוגשו לתחרות ולאחר בחירה של ועדת השופטים רק 12 שירים עלו לגמר הגדול. הכלל העיקרי לכתיבת והלחנת השיר לתחרות היה לכתוב על העיר ערד כהשראה, לכלול ולשלב בשיר אלמנטים הקשורים לעיר בדרך כזו או אחרת כגון התייחסות לקהילה ולתושבים, נוף וקסם המדבר, אהבה והתאהבות בעיר, ילדות מאושרת, חוויות נעורים ועוד. על ההפקה כולה ניצח עופר סלע מנהל הספרייה העירונית, ועל הצד המוסיקלי, העיבודים וההגשה היה אחראי היוצר והמוסיקאי עודד גדיר.
בערב הגמר המותח והמרגש בוצעו על הבמה 12 השירים הנבחרים על ידי זמרים מקצועיים בליווי נגנים בני העיר ואזור הדרום אל מול אולם מלא מפה לפה, צוות שיפוט מקצועי ונציגי ציבור, נוער וצעירים אשר נתנו את הצבעתם יחד עם כ-2,000 תושבים שהצביעו באופן מקוון.
השיר הזוכה ״יש זמן בערד״ נכתב על ידי צוות החברים בני העיר יותם רשף וכרמל גרינברג. רשף, בן ה-23, כותב סיפורים ותסריטים וגרינברג בן ה-20, לומד נגינת עוד בבית הספר למוזיקה ״מן המזרח״ בירושלים.
כאשר נשאלו לאחר זכייתם מה עורר בהם השראה לכתיבת השיר, סיפר ביצירתיות יותם רשף: ״גדלתי בערד והתבגרתי בה, פרחתי והבשלתי, מבית הספר הדמוקרטי, לתיכון אורט, מפת הרחובות היא מפת דרכי נפשי המשוטטת הלוך ושוב, ובכל סיבוב מגלה פרטים נסתרים באדמה המדברית".
כרמל גרינברג מספר על חוויותיו בעיר שהעניקו לו השראה: ״נולדתי בערד, הייתה תקופה בילדות שגדלתי במקומות אחרים, אבל ללא ספק כשאני חושב על הבית, אני חושב על מדבר יהודה, ועל הקצה של שכונת רותם. ערד מבחינתי היא שקט, משהו באוויר ממלא אותי בתחושת נוחות ושלווה. המגוון האנושי בעיר גרם לי לפתח יכולת הקשבה וסקרנות, להכיר שונות ופרטים קטנים. כל אלה עיצבו אותי כמוזיקאי ויוצר״.
יוצרי השיר סיפרו כי ישקיעו את כספי הזכייה ביצירת סרט עלילתי שיוקדש להוויית החיים בערד וליצירה "ערדניקית" מקומית.