הוענקו פרסי עיריית תל אביב-יפו לשנת 2021
השבוע (יום ג'), התקיים טקס הענקת פרסי עיריית תלֿ אביב-יפו – פרס איינהורן, פרס אנגל, פרס דיזנגוף, פרס ויצמן ופרס קרוון לשנת 2021, במרכז ענב לתרבות. הטקס נערך במעמד ראש עיריית תלֿ אביב-יפו, רון חולדאי ובהשתתפות חבר השופטים, משפחת קרוון ומשפחת איינהורן, כלות וחתני הפרס.
- פרס לחקר ספרות הרפואה בשפה העברית ע"ש ד"ר משה איינהורן נוענק השנה לד"ר רחל הרצוג ולד"ר לימור שרייבמן-שריר.
- פרס ליצירת מוזיקה מקורית ולחקר המוזיקה העברית ע"ש יואל אנגל הוענק לד"ר ביאטריס בר ולפרופ' בעז בן-משה.
- פרס לאמנויות הפלסטיות ע"ש מאיר דיזנגוף הוענק לאמנים פרופ' יצחק גולומבק ועדינה בר-און.
- פרס למחקר במדעים מדויקים ע"ש ד"ר חיים ויצמן הוענק לפרופ' מיכאל אלעד ולפרופ' נירית דודוביץ'.
- פרס לאדריכלות גנים ונוף ע"ש אברהם קרוון הוענק למוריה אדריכלים סטודיו MA.
מדברי רון חולדאי, ראש עיריית תל אביב-יפו בטקס: "אינני יודע כמה פרסים, אם בכלל, מוענקים לאומנים, אדריכלים, משוררים, מלחינים, רופאים ומדענים. אבל אני בהחלט יודע שההערכה וההוקרה של התחומים האלה היו ויהיו חלק מהרוח, תפיסת העולם והעמדה שלנו בעיריית תל אביב-יפו. עבורנו, שוחרי התרבות בתל אביב-יפו ובמדינת ישראל כולה, האירוע הזה הוא חגיגה אמיתית, והזדמנות פז לומר לכם החתנים והכלות כמה אנחנו שמחים ומעריכים את הרוח המפעמת בכם."
פרס עיריית תל-אביב – יפו לחקר ספרות הרפואה בשפה העברית ע"ש ד"ר משה איינהורן:
חברי ועדת השופטות: פרופ' שפרה שורץ (יו"ר), אנה עייש ועו"ד איריס רונן-פילוס החליטו להעניק את הפרס לשנת 2021 לד"ר רחל הרצוג על ספרה "לאחות את השברים", בהוצאת יד ושם ולד"ר לימור שרייבמן-שריר על מחקרה "הרהורים על ספרות ורפואה-דילמות ביחסי רופא-חולה", בהוצאת הפקולטה לרפואה באוניברסיטת תל אביב.
- ד"ר רחל הרצוג- על מחקר חלוצי, שמתאר את המפגש המרגש בין רופאים עולים ניצולי שואה ובין החברה הישראלית, שלאחר מלחמת העולם השנייה ושנותיה הראשונות של מדינת ישראל. המחקר מתאר את הקשיים בקליטת הרופאים העולים ניצולי השואה, השתלבותם במערכת הרפואית הצעירה, שהתאפיינה במחסור חמור ברופאים ובהתמודדות ראשונית עם הבעיות הרפואיות הייחודיות של ניצולי השואה.
- ד"ר לימור שרייבמן-שריר – על מחקרה החדשני פורץ הדרך המונומנטלי, שפתחה שדה מחקרי חדש ואחר בכל מה ששייך להומניזם ברפואה. במחקרה, יש דיון בהיבטים האנושיים המשלימים של העולם הרפואי, מורכבות הקשר בין רופא לחולה, על כל הדילמות האתיות הניצבות לפתחו כגון מוות, אובדן, קדושת החיים, המתת חסד, מוסר וכדומה.
פרס עיריית תל-אביב – יפו ליצירת מוזיקה מקורית ולחקר המוזיקה העברית ע"ש יואל אנגל:
חברי ועדת השופטים : ד"ר אמיר מנדל (יו"ר), הילת בן קנז ופרופ' אסף זהר החליטו להעניק את הפרס לשנת 2021 לד"ר ביאטריס בר על ספרה "בן ציון אורגד ויצירותיו: שליחות, ציונות והמקום האישי" ולפרופ' בעז בן-משה על יצירתו "הלאה ממני – מחזור שירה טרנסג'נדרית"
- ד"ר ביאטריס בר – המחקר של ד"ר ביאטריס בר, עוסק במלחין חשוב ומייצג דרכו את ההוויה הישראלית לאורך תקופה ארוכה ודינמית. המחקר מייצג את הרב גוניות של בן ציון אורגד ואת ההתפתחות של המוזיקה הישראלית, כפי שהיא משתקפת ביצירתו. המחברת ניתחה באופן מעמיק מגמות ותהליכים במוזיקה הישראלית וגם בחינוך המוזיקלי בישראל לאורך הדורות ועשתה זאת באופן שהוא מעניין לקריאה ועשוי לפתוח צוהר למחקרים עתידיים בכיוון זה.
- פרופ' בעז בן-משה – היצירה בעלת איכויות נדירות שמשלבת שפה מוזיקלית עכשווית ומעודכנת, חיבור דרמטי בין טקסט למוזיקה ועוצמה רגשית יוצאת דופן. היא נוגעת בסוגיה חברתית אקטואלית, אך איננה הופכת להצהרה פוליטית אלא ממריאה לתחום האמנות הגבוהה ומקבלת איכויות מופשטות מוזיקליות ומרגשות. התזמור כולל כלים מסורתיים וקול לצד גיטרה חשמלית ומייצג מוזיקה עדכנית מאד ועם זאת, בעלת מבנה קלאסי ששורשיו נטועים במסורת השיר האמנותי.
פרס עיריית תל-אביב לאמנויות הפלסטיות ע"ש מאיר דיזנגוף:
חברי ועדת השופטות: דלית מתתיהו (יו"ר), תמר גטר ואלונה רודה החליטו להעניק את הפרס לשנת 2021 לעדינה בר-און ופרופ' יצחק גולומבק.
- עדינה בר-און – אמנית מופע חלוצית ועקבית הפועלת קרוב לחמישה עשורים בשדה האמנות המקומי והבינלאומי. יצירתה נטועה בשאלת "ההופעה" כחוויה של התנסות המגיעה להכרתו של הצופה באופן ישיר ללא הסתמכות על תיאוריות או תחומי ידע. יצירתה שאינה הצגה של דבר או ייצוג רעיון, נענית למבנים מופשטים הקוראים לנוכחות מועצמת וחד פעמית של הרגע הנוכחי ולעוצמתה של פעולה בעולם.
- פרופ' יצחק גולומבק – הפיסול והרישום של יצחק גולומבק מאתגרים את תפיסת החלליות של היצירה בקריאתם המפתיעה את מסורות הקולאז' בציור [במיוחד הלוקאלי] ובהמציאם ערוץ חדש לעיסוק במעמד המילה ביחס לגוף פיסולי. יצירתו מתחברת באורח מקורי ורב העזה לשאלות מרכזיות אודות משמעות השכפול, הסדרה והחזרה בהקשר של עבודה ידנית.
אלה, ומעל לכל שאלת נוכחות הדובר, יצרו פיסול פיגורטיבי-סיפורי ומושג חדש של אינטימיות, תכונות שהכו גלים נרחבים בשדה המקומי מאז אמצע שנות ה-80.
פרס עיריית תל-אביב למחקר במדעים מדויקים ע"ש ד"ר חיים ויצמן:
חבר ועדת השופטים: פרופ' יוסי ניר (יו"ר), פרופ' שי אבידן ופרופ' גונן אשכנזי החליטו להעניק את הפרס לשנת 2021 לפרופ' מיכאל אלעד ולפרופ' נירית דודוביץ'.
- פרופ' מיכאל אלעד – על עבודתו בתחום דגם הייצוגים הדלילים לעיבוד אותות. מודל זה מניח, כי המידע נבנה כצירוף של מעט אטומים מתוך מילון של אותות יסוד – ממש כמו שמולקולות בכימיה מורכבות מאטומי יסוד הלקוחים מהטבלה המחזורית.
- פרופ' נירית דודוביץ' – על פיתוח שיטות ניסיוניות ומסגרות תיאורטיות חדשניות לחקר תופעות קוונטיות המתרחשות בסקאלות של זמן קצר מאד. בפרט, עבודתה הובילה להבנה עמוקה של תופעות כיראליות ותהליכי מנהור ביינון של אטומים ומולקולות.
פרס עיריית תל-אביב לאדריכלות גנים ונוף ע"ש אברהם קרוון:
חבר ועדת השופטים: עליזה ברוידא (יו"ר), דפנה גרינשטיין, איתמר פרח קרוון, ליאור ציונוב ורויטל שושני החליטו להעניק את הפרס למוריה אדריכלים סטודיו MA על תכנון כיכר דיזנגוף.
- מוריה אדריכלים סטודיו MA – הפרס מוענק לפרויקט המהווה מעשה אורבני חשוב. הפרויקט מנגיש, מחבר ומאחד ברמה החברתית והפיזית את המרחב הציבורי לסביבתו העירונית. המאבק הציבורי להשבת הכיכר לרחוב, בשילוב עם עיצוב יצירתי, עדכני ואיכותי, הצליח ליצור במה למפגשים מגוונים של אוכלוסיות שונות. אדריכלות הנוף בפרויקט אימצה תכנון עירוני מוטה הולכי רגל ורוכבי אופניים ואפשרה חזרה למתווה הכמעט היסטורי של הכיכר ומקומה המרכזי בעיר.
הפרס, בסך 18,000 ₪, הוענק כאמור לכל אחד מהזוכים בטקס הנ"ל במעמד ראש עיריית תל-אביב-יפו, רון חולדאי ובהשתתפות השופטים, הזוכים בפרס השנה וזוכי הפרס בשנים הקודמות.