טעם עולמי: פסטיבל האוכל של אשקלון
השפים המובילים של ישראל בתפריט ספיישל לאשקלון: חיים כהן, ישראל אהרוני, אבי ביטון, אבי לוי וגיא גמזו עם המנות הכי טובות שלהם במהדורה מיוחדת וכשרה; בפסטיבל יוצעו מגוון מנות ב-15 שקלים בלבד
לראשונה באשקלון: פסטיבל אוכל עם מיטב השפים, המנות המפורסמות, שתי במות עם מוסיקת עולם והופעות של הרכבי מוסיקה שונים, נוף לים ואווירת קיץ מושלמת.
הפסטיבל יתקיים בטיילת הצפונית, בשדרות רפאל איתן עם נוף לים התיכון ויתקיים במשך יומיים, ביום רביעי, 16.08.23, (18:00-23:00) וביום חמישי, 17.08.23, (18:00-24:00).
הכניסה לפסטיבל חופשית, והמנות אהובות של השפים יימכרו בעלויות מיוחדות. עלות מנה בגודל טעימות תימכר ב-15 ₪ ומנות אירוח גדולות במחירים של 25-35 שקלים.
בשנים האחרונות תחום הקולינריה באשקלון תופס תאוצה והתושבים והמבקרים נהנים משפע של מסעדות קסומות, מפתיעות וטעימות מכל רחבי העולם.
לכבוד הפסטיבל, נתכנסו מיטב השפים בישראל שיציעו את המנות הכי טובות שלהם במהדורה מיוחדת, כיאה לעיר המיוחדת. אבי ביטון יציע את חלת השניצל של סוליקה, גיא גמזו יציע את הלחמניות של 'נונונו' בגרסה הכשרה ואם חלמתם לאכול את הכנפיים המפורסמות של חיים כהן ל'דיקסי' גם כן בגרסה הכשרה תוכלו לעשות זאת רק בפסטיבל האוכל של אשקלון. גם השפים אבי לוי, ישראל אהרוני והקונדיטורית אור שפיץ יגיעו לפסטיבל ויציעו את הספיישלים שלהם.
במקביל לדוכני האוכל שייפרסו לאורך הטיילת, ייהנו המבקרים משתי במות שיכללו מוסיקת עולם עם הופעות של הרכבי מוסיקה שונים; בלקני, יווני, כורדי, פרסי, ג'אז פלמנקו רטרו ועוד, אמפיתיאטרון שיכלול הופעה לגיל הרך ובמת אקרובטיקה עליה יופיע זוג רקדני אקרובאלאנס + מיצגי רחוב ודמויות רחוב עם תחפושות חוצות עולם, הולכי קביים להטוטנים מחופשים לשפים ועוד הפתעות שוות.