תלמידי תיכון יש"י ש"ש שנתי במסע עוצמתי בפולין
תלמידי תיכון יש"י ש"ש שנתי יצאו למסע מרגש ועוצמתי שורשי בפולין שם ביקרו במחנות ההשמדה ביניהם במיידנק, והכריזו: "אנו תלמידי תיכון יש"י, עומדים כאן בגאווה עצומה עם דגל ישראל, ושואגים לכל עבר ניצחנו!".
"והיא שעמדה לאבותינו.. שבכל דור ודור עומדים עלינו לכלותינו". תלמידי תיכון יש"י ש"ש שנתי יצאו למסע עוצמתי ושורשי בפולין שם ביקרו במחנות ההשמדה ביניהם במיידנק, במקום בו ניסו להשפיל, לטבוח, לשרוף ולהשמיד את העם היהודי לחלוטין והכריזו: "אנו תלמידי תיכון יש"י, חדרה – עומדים כאן בשנת תשפ"ה, במשרפות ובתאי הגזים בעצב וכאב רב, אך יחד עם זאת בגאווה עצומה עם דגל ישראל!! ושואגים לכל עבר ניצחנו! "והקב"ה מצילנו מידם, עם ישראל חי".
המסע לפולין, הוא מסע חינוכי שנועד להעמיק את הידע וההבנה של התלמידים בנוגע לשואה ומבוצע בדרך כלל במסגרת חינוכית ומאורגן על ידי משרד החינוך, ומיועד לתלמידי תיכון, במיוחד כאלו שמסיימים את לימודיהם ובמהלך המסע, התלמידים מבקרים במחנות ההשמדה ובערים שונות בפולין שהיו מרכזים חשובים במהלך השואה, כגון אושוויץ-בירקנאו, מיידנק, טרבלינקה ועוד. הם לומדים על תהליכי הרצח ההמוני, על החיים בגטאות, על התנגדות השואתית, ועל ההתמודדות של הניצולים לאחר השואה.
המסע מהווה כלי חינוכי משמעותי, מכיוון שהוא מאפשר לתלמידים להבין לעומק את האירועים שקרו בשואה, להתמודד עם ההשלכות האישיות והחברתיות שלה, ולהתחייב לשמירה על זיכרון השואה למען הדורות הבאים. הביקור במחנות ההשמדה וחשיפת התלמידים למורשת השואה מהווה חלק בלתי נפרד מהחינוך לזיכרון, סובלנות וערכים של צדק וזכויות אדם, וגם תלמידי תיכון יש"י ש"ש שנתי קיימו את המסע הזה בשבוע שעבר בגאווה גדולה.
מנהלת בית הספר הגברת חגית אביר משתפת: "מסע זה היה חווית חיים מעצימה, כואבת ומלמדת. במשך ימים ארוכים עברו התלמידים מסע משמעותי לאתרים בהם התרחשו זוועות השואה, אך גם חוו את כוח הרצון והכוח האנושי להתמודד ולהתעקש על החיים. הם היו עדים לסיפורים שנצרבו בזיכרון ולסיפורים של אובדן ותקווה. לא רק הביקור במחנות ההשמדה, אלא גם ההזדמנות לשוחח עם מדריכים, ניצולי שואה ואנשים שממשיכים לשמור על הזיכרון – כל אלה חיזקו את ההבנה שלהם על החשיבות של שמירת הזיכרון ושמירה על ערכים של סובלנות, כבוד הדדי וחופש. המסע לא היה רק מסע פיזי – הוא היה גם מסע רגשי, שנגע בכל אחד ואחד, וחינך להיות אחראים לדור הבא ולהפנים את החשיבות של להעביר את הזיכרון הלאה. התלמידים לא רק למדו את מה שקרה בשואה, אלא גם איך הם יכולים ליישם את לקחיה בחייהם האישיים ובחברה כולה. כל אחד מהם יצא מהמסע הזה עם ערך נוסף בתיק חייו – ערך של זיכרון, של אחריות, ושל פיתוח עולם טוב יותר לעתיד".
יו"ר, ומנכ"ל בית הספר כבוד הרב בן ציון נורדמן שגם פגש את התלמידים טרם יציאתם ונתן להם את ברכת הדרך אמר לאחר המסע: "אני גאה בכל התלמידים והמורים שהיו שותפים למסע חשוב ועמוק זה. הביקור במחנות ההשמדה בפולין היה חוויה משמעותית, שבמהלכה לא רק הם למדו על העבר, אלא גם חוו את הרגשות והלקחים העמוקים של השואה. המסע הזה לא היה רק סיור במקומות היסטוריים, אלא גם מסע רגשי שמילא אותם בהבנה עמוקה יותר של חשיבות הזיכרון, השמירה על הערכים האנושיים ושלילת כל סוג של שנאה ואפליה. אני בטוח שהמסע הזה השאיר חותם בלבבות כל אחד מהם, ואנחנו נמשיך לזכור ולהעביר את לקחי השואה לדורות הבאים, על מנת לשמור על עולם טוב יותר, מלא בסובלנות, כבוד ואחווה".