בפרדס חנה כרכור מציינים את חודש המאבק באלימות כלפי נשים
20 נשים נרצחו מתחילת השנה ברחבי המדינה. המועצה המקומית פרדס חנה כרכור פועלת להעלאת המודעות לנושא אלימות כלפי נשים בסדרת אירועים ייחודיים לציון חודש המאבק באלימות כלפי נשים. בניין המועצה יואר באדום, לאורך כל חודש נובמבר.
כמידי שנה המועצה המקומית פרדס חנה כרכור מציינת בחודש נובמבר את המאבק באלימות כלפי נשים. האירוע לפתיחת אירועי החודש יתקיים ביום חמישי ה-4.11 בין השעות 9:00- 12:00 במרכז הפיס לגיל הזהב ברחוב אחוזה 24 בכרכור. באירוע נקיים הרצאה העוסקת באשליית האהבה בצל האלימות ולאחריה יוקרן הסרט "קח את עיני". סרט דרמה ספרדי משנת 2003 בבימויו של איסיאר בויאין העוסק באלימות בתוך המשפחה. האירוע פתוח לקהל הרחב ולאנשי מקצוע ומצריך הרשמה מראש. בנוסף, עוד במהלך נובמבר תתקיים סדנת "שומרות הסף" בשיתוף המרכז לשלום המשפחה, ויצ"ו ישראל והיחידה לקידום מעמד האישה ושוויון מגדרי.
הסדנה מכשירה נשות מקצוע ונשים מהקהילה שפוגשות נשים בקהילה מידי יום, במטרה לאתר ולזהות נשים בסיכון ולהפנותן לקבלת סיוע מקצועי. הסדנה תתקיים אף היא במרכז הפיס בכרכור במשך שלושה מפגשים בימי חמישי 11.11, 18.11, 25.11 בין השעות 9:00-11:30 . המפגש האחרון יכלול תיעוד אישי של אישה על ההתמודדות בצל האלימות. בתוך כך, מועצת הנשים היישובית תקיים צעדה ברחבי המושבה. פרטים נוספים יפורסמו בהמשך.
לימור אקהויז, יועצת לקידום שוויון מגדרי מציינת: אנו מחויבים להעלות את המודעות לנושאי האלימות ולמגר את התופעה. אלימות בכלל וכנגד נשים בפרט חוצה עדות, מגזרים, גילאים ויישובים. מדובר בבעיה חברתית, לאומית של כולנו. נשים וגברים כאחד. אני מזמינה את הציבור לקחת חלק באירועי החודש וכן ללמוד את נושא הנורות האדומות, להיות קשוב.ה למה שקורה סביבנו ולפנות לגורמים מוסמכים כאשר עולה חשד למקרי אלימות במשפחה.
מיכל נחמיאס ,עו"ס מנהלת המרכז לשלום המשפחה מוסיפה: אישה נפגעת האלימות לרוב לוקחת על עצמה את האחריות לאלימות של בן הזוג . זה קורה יותר אצל נשים שחלקן הפנימו מהבית דפוסי ריצוי וקרבנות. לרוב אחרי שלב ההתפרצות יבוא שלב הרגיעה ולאחריה התפייסות. אלא שלאחר זמן מה שוב תבוא התפרצות וחוזר חלילה . מעגל האלימות הולך וסוגר, המרווחים שבין אירוע אחד למשנהו הולכים ומצטמצמים והחוויה היא של מבוי סתום ללא דרך יציאה. ילדים החשופים לאלימות הוריהם סובלים לרוב מקשת של בעיות רגשיות, קוגניטיביות לימודיות וחברתיות שלצערנו ללא טיפול הם ילוו אותם גם בעתיד בתחומי החיים השונים ובבחירת בני זוג מתאימים.
בטיפול מקצועי כגון זה הניתן במרכז לשלום המשפחה באגף לשירותי רווחה וקהילה, גברים לומדים לשנות דפוסי חשיבה, לפתח גמישות מחשבתית, לצאת מעמדה אגוצנטרית המאשימה את האישה באלימות לעמדה של אחריות אישית ושליטה עצמית. פיתוח היכולת של הגבר לזהות ולקבל יותר את פגיעותו וחולשותיו עוזרת לו גם לראות ולקבל יותר את פגיעותה של האישה וחולשותיה. האתגר הטיפולי הופך להזדמנות לשינוי חיובי במערכת היחסים הזוגית והמשפחתית ומחזיר בהדרגה אמון ביטחון וכבוד הדדי . תהליך ההעברה של האלימות מדור ההורים אל דור הילדים נבלם. נשים נפגעות אלימות מקבלות בטיפול כלים להתמודדות עם בעיית האלימות, זיהוי נורות אדומות עבודה על שינוי דפוסים כמו של ריצוי והתנהגות קרבנית, תמיכה ולווי מקצועי. המרכז לשלום המשפחה באגף לשירותי רווחה וקהילה מציע טיפול לנשים ולגברים הלכודים בתוך מעגל האלימות על כל סוגיה במערכת הזוגית. ניתן לפנות באופן עצמאי ולהשאיר הודעה . מנהלת המרכז מיכל נחמיאס, טלפון 0779779447 או במזכירות האגף, גלית 0779779403.
להרשמה לאירועי חודש המאבק באלימות כלפי נשים, ניתן להיכנס לאתר המועצה ולהירשם בלינק המצורף. https://forms.gle/mnkuhBu69syFqGXp8